• Fri. Jun 2nd, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Parlamentar PNL, după un proiect de lege depus de unii politicieni: ‘Riscă să lovească în mediul de afaceri din țara noastră’

May 5, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 7 Second

Deputatul PNL Gabriel Avramescu atrage atenția asupra unui proiect legislativ inițiat în Parlament, prin care ar putea să fie „lovit mediul de afaceri din țară”. Avramescu face referire la un proiect privind reclamațiile electronice sau solicitările de informații, proiect inițiat de USR.

„Ai o mică frizerie, spălătorie sau curățătorie în orașul tău natal? Sau poate câteva taxiuri în agitația din București? Indiferent de mărimea afacerii tale, de acum ai mare grijă la reclamațiile sau solicitările de informații telefonice! Dacă nu vei răspunde în maximum 5 minute, riști amenzi între 50.000 de lei și 100.000 de lei!

Așa sună proiectul legislativ, inițiat de parlamentari USR, care săptămâna aceasta a trecut de votul senatorilor!”, a spus Gabriel Avramescu, pe pagina sa de Facebook.

„Riscă să lovească în mediul de afaceri din țara noastră!”

„Sunt onorat că, la scurt timp după ce am început promovarea dorinței mele de a dezvolta un proiect complex privind reducerea timpilor de așteptare atunci când suni la call-center, aceeași idee s-a regăsit într-un proiect de lege depus de colegii USR, însă, vreau să precizez că acesta nu are nicio legătura cu proiectul la care lucrez acum și pentru care urmează o amplă dezbatere începând cu data de 16 mai 2023.

Vreau însă să subliniez eroarea în care se află inițiatorii acestui proiect, care, prin lipsa de precizări clare privind noțiunea de “prestatori”, riscă să lovească în mediul de afaceri din țara noastră! ‼️ Mai mult, atrag atenția că modificările și completările redactate la OUG 49/2009 NU pot fi implementate așa cum au fost expuse în spațiul public. Dacă ai mei colegi parlamentari nu s-ar fi grăbit atât de tare să depună acest proiect și ar fi citit cu atenție ordonanța, ar fi văzut că articolul 4 precizează clar:

(2) Nu intră în domeniul de aplicare al prezentei ordonanţe de urgenţă:

a) serviciile financiare, precum serviciile bancare, de credit, asigurări şi reasigurări (…)

b) serviciile şi reţelele de comunicaţii electronice, precum şi resursele şi serviciile asociate

c) serviciile în domeniul transportului, inclusiv serviciile portuare; (…)

e) serviciile medicale, indiferent dacă sunt asigurate sau nu în cadrul unor unităţi sanitare şi indiferent de modul în care sunt organizate şi finanţate ori dacă sunt de natură publică sau privată;

h) activităţile asociate exercitării autorităţii publice; (…)

Astfel de scăpări nu ar trebui să existe în Parlamentul României! Inițierea unei propuneri legislative înseamnă dezbatere, înseamnă dialog cu specialiștii din domeniile implicate și înseamnă respect pentru cetățeni! Iar asta lipsește cu desăvârșire în acest caz”, a concluzionat parlamentarul PNL Gabriel Avramescu.

 

 

Sursa:stiripesurse
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *