• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Nu consumi carne? Ce se întâmplă cu părul tău. Concluziile celor mai recente studii

May 5, 2023

Nu consumi carne? Ce se întâmplă cu părul tău. Concluziile celor mai recente studii

Specialiștii au dezvăluit ce se întâmplă cu părul tău dacă nu consumi suficientă carne. Concluziile pot fi îngrijorătoare pentru persoanele care nu doresc să-și ia necesarul de proteine din sursele animale. Cei mai mulți dintre nutrienții de care corpul nostru are nevoie se găsesc în proteinele animale, spun specialiștii.

Atunci când dieta ta nu include nicio sursă de carne s-ar putea ca organismul tău s aibă de suferit, susțin unii nutriționiști. Anumite substanțe nutritive se găsesc doar în sursele de origine animală. Lipsa lor poate avea un impact enorm asupra modului în care te simți în viața de zi cu zi.

Ce se întâmplă cu părul tău dacă nu consumi carne

Jessica Cho, specialist în medicină integrativă și specialist în restaurarea părului, susține că a nu mânca carne poate afecta creșterea și sănătatea părului.

Nutrienții necesari pentru păr, cum ar fi fierul, biotina, vitamina D, vitamina B12 și seleniul, provin în principal din carne, așa că trebuie să fii cât mai prudentă atunci când alegi să elimini aceste surse de hrană din alimentația ta.

Lipsa proteinelor din carne ar putea avea drept impact o creștere mai lentă a părului, ceea ce poate duce la subțierea acestuia sau la căderea sa. Dacă alegi să nu consumi carne, atunci cel mai bine este să găsești surse de proteine vegetale. Poți include în dieta ta nuci, semințe, fasole și linte.

Mulți nutriționiști susțin cp vegetarienii și veganii nu își pot satisface nevoile zilnice de nutrienți, scrie publicația WellandGood.com. Cei mai mulți recomandă o alimentație echilibrată care să ofere organismului necesarul zilnic de nutrienți și vitamine.

Ce alimente sunt recomandate pentru a avea un păr sănătos

Specialiștii recomandă alimente bogate în vitamina B, fier, zinc și proteine. Nutriționiștii spun că pentru a avea un păr sănătos, din dieta ta nu ar trebui să lipsească laptele și brânza de vaci, două surse bogate în calciu. Mineralele din lapte ajută la creșterea mai rapidă a firelor de păr, spun unele studii. Carnea de vită, pui și somon nu ar trebui să lipsească din dieta ta. Aceste alimente sunt bogate în vitamina B, zinc și conțin o cantitate crescută de proteine.

Ouăle se numără și ele pe lista de alimente care te pot ajuta să ai un păr bogat și sănătos. Află mai multe sfaturi despre îngrijirea părului pentru femeile care au peste 50 de ani. Nu doar carnea este benefică pentru sănătatea părului, ci și legumele și fructele te pot ajuta pentru a avea un păr sănătos. Fasolea este bogată în nutrienți și fibre.

Aceasta îți oferă rapid senzația de sațietate și îți oferă și necesarul de nutrienți. Spanacul, morcovii și broccoli sunt alte legume recomandate în dieta ta zilnică. Sănătatea părului ține și de modul în care ne hidratăm. Apa este extrem de importantă pentru a avea un fir de păr gros și strălucitor. Astfel, specialiștii recomandă să nu omiteți pasul hidratării pentru a avea un păr sănătos.

Nu în ultimul rând, produsele de îngrijire sunt la fel de importante. Părul are nevoie de grija și atenția noastră. Expus la surse de căldură în mod repetat, acesta poate să devină mult mai subțire și mai fragil.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *