• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Descinderi și percheziții: Șeful de post de la Peștișani, ridicat de mascați și băgat după gratii!

May 5, 2023

Ion Luca, șeful Postului de Poliție Peștișani, s-a trezit joi dimineață cu mascații la ușă. Mai multe echipaje de polițiști, jandarmi și mascați au descins joi dimineața la postul de poliție din comuna Peștișani. În echipaj erau și polițiști de la DGA. Șeful de post a fost ridicat și dus la audieri, spun localnicii, după ce și locuința sa din Bălești ar fi fost percheziționată.

Luca Ion conduce de peste doi ani de zile postul de politie din Peștișani. Acesta a fost reținut joi, pentru 24 de ore, într-un dosar penal care privește fapte de corupție. Polițistul este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual. Șeful de post era în vizorul DGA de trei ani de zile, spun surse din ancheta, de când ar fi luat mită 500 de lei de la un șofer prins cu ITP-ul expirat. A repetat fapta anul acesta când ar fi luat mită încă 850 de lei. Polițiștii au cerut și camerele de luat vederi de la o stație PECO din Frâncești.

Reținut preventiv la ora 14.30, după ore de audieri!

„Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, din data de 04.05.2023, s-a dispus reținerea preventivă pentru 24 de ore, începând cu ora 14:50, a unui agent șef de poliție din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, desemnat agent șef de post, acesta având calitatea de suspect într-un dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Persoana menţionată este cercetată pentru săvârşirea a doua infracțiuni de luare de mită, prevăzute de art. 7 alin. 1 lit. c din Legea nr. 78/2000, pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, două infracţiuni de abuz în serviciu, prevăzute de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin. 1 din Codul penal şi două infracţiuni de fals intelectual, prevăzute de art. 321 din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 din Codul penal”, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

„Din materialul probatoriu administrat până în prezent rezultă suspiciunea rezonabilă că în data de 24.08.2020, în jurul orelor 15:00, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, efectuând un control în trafic pe sectorul de drum Gureni Peştişani, de pe raza comunei Peştişani, jud. Gorj, împreună cu alte persoane, cu ocazia opririi în trafic pentru control a autoturismului marca Mitsubishi cu nr. de înmatriculare …, care avea tractat un motocompresor cu nr. de înmatriculare …, care nu avea inspecţia tehnică periodică valabilă (I.T.P.), suspectul nu a dispus măsurile legale constând în sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă şi ridicarea certificatului de înmatriculare al vehiculului. Totodată, suspectul nu a evidenţiat în raportul întocmit, împrejurările privind oprirea vehiculelor sus-menţionate, solicitând conducătorului auto să remită cu titlu de mită o sumă de bani unei angajate a SC … SRL, urmând ca angajata să remită ulterior respectiva sumă (500 de lei) agentului de poliţie, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, conform celor sus-menţionate. De asemenea, a mai rezultat că agentul de poliţie a primit, la data de 09.03.2023, orele 12:00, cu titlu de mită, de la investigatoarea cu identitatea …, suma de 850 de lei, (şase bancnote în cupiură de 100 de lei fiecare, o bancnotă în cupiură de 200 de lei şi o bancnotă în cupiură de 50 de lei), pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi a nu aplica măsura suspendării permisului de conducere pentru abaterea constatată, respectiv depăşire prin loc interzis prin călcarea liniei continue. Agentul de poliţie a procedat la întocmirea în fals a unui proces-verbal de contravenţie, în care a consemnat, contrar adevărului, că persoana respectivă ar fi săvârşit în calitate de pieton abaterea contravenţională constând în traversarea neregulamentară.Copia procesului verbal de sancţionare contravenţională nu a fost înmânată de către suspect persoanei în cauză”, a mai precizat PT Gorj. Cercetările continuă, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză. A.STOICA

Biroul de Presă al IPJ Gorj a transmis, ieri după-amiază, că nu știe nimic de vreo reținere ori de descinderile de la Poliția Peștișani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *