• Tue. Feb 27th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Vești proaste de la meteorologi. Vremea se schimbă în rău în weekend, la ce valori ajung temperaturile

May 4, 2023

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru acest weekend. Meteorologul Elena Mateescu a transmis care vor fi temperaturile maxime și cele minime așteptate în următoarele zile.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru acest weekend, 5-7 aprilie. Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat că valorile termice vor fi ridicate vineri, 5 mai, iar cel mai cald o să fie în Banat și vestul Olteniei. Vor fi temperaturi ridicate și în București, în jur de 21 de grade Celsius. Mercurul din termometre a urcat astăzi, 4 mai, până la 22 de grade Celsius, iar cel mai cald a fost în nord-vestul țării.

Valori termice mai joase au fost înregistrate în sud-estul și estul României, 15 grade în Capitală și 13 grade pe litoral. „Mâine o vreme în încălzire, mai ales în partea de sud-est și centru a țării, acolo unde valorile de temperaturi vor urca până la 23 grade, în special, în Banat, în vestul Olteniei, inclusiv în Capitală, o maximă de 20-21 grade în timp ce în partea de vest-nord-vest a țării nu vor fi variații semnificative față de ziua de astăzi”, a spus Elena Mateescu.

Cum o să fie vremea în weekend

Directorul ANM a mai adăugat că temperaturile vor scădea în Moldova și în estul Transilvaniei în acest weekend. În restul țării, vremea o să fie frumoasă. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 23 de grade Celsius. Minimele acestui weekend vor fi de 15-16 grade. În ceea ce privește precipitațiile, șansele de ploi sunt reduse pentru acest final de săptămână.

Sâmbătă vorbim de o vreme ușor răcoroasă în Moldova și în estul Transilvaniei, în timp ce în restul țării, de asemenea, o vreme frumoasă, cu maxime de până la 22-23 grade, în timp ce în cea mai mare parte a Moldovei și în zona de est a Transilvaniei, maxime care nu vor depăși 15-16 grade. Acest ecart al valorilor de temperaturi va fi în aceleași limite și pentru ziua de luni și chiar fi prima jumătate a săptămânii viitoare”, a declarat Elena Mateescu pentru Antena 3 CNN.
sursa:EVZ.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *