• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Un nou masacru într-o școală. Cinci profesori şi trei muncitori au fost împușcați. Video

May 4, 2023

Un nou atac al unor indivizi înarmați, deocamdată necunoscuți, la o școală din provincia nordică a Pakistanului Khyber Pakhtunkwa, a provocat moartea a opt angajați ai școlii și alți doi răniți.

Atacul a avut loc după examene la un liceu din localitate. Mai exact, doi atacatori înarmaţi au ucis joi cinci profesori şi trei muncitori într-o şcoală din Pakistan, au anunţat poliţia şi oficialităţi guvernamentale.

Potrivit polițistului districtual Muhammad Imran, printre morți se numără cinci profesori și trei membri ai personalului de sprijin al școlii. Morții și răniții sunt toți bărbați.

Toți cei atacați erau membri ai islamului

Potrivit lui Muhammad Imran, incidentul a avut loc joi la prânz și o anchetă este în desfășurare. Imran a declarat pentru CNN că poliția suspectează un unghi sectar al atacului, deoarece toți cei atacați erau membri ai islamului.

Regiunea în care a avut loc atacul este cunoscută pentru conflictul dintre sectele islamice sunnite și șiite. Președintele pakistanezului, Dr. Arif Alvi, a condamnat joi cu fermitate crimele. Nu a existat nicio revendicare a răspunderii pentru atac.

 


Poliția locală a spus că oameni înarmați neidentificați au împușcat profesorii în sala de cadre a Liceului Guvernamental Tari Mangal. Toți educatorii își îndeplineau sarcinile de supraveghere în timpul examenelor.

Ar fi vorba de o răzbunare

De asemenea, canalul de ştiri pakistanez Geo TV transmisese că printre victime se numără cel puţin şapte profesori şi că aparent este vorba de o răzbunare după un alt atac, în care fusese de asemenea ucis un profesor.

Ambele incidente au avut loc joi în nord-vestul ţării, în regiunea Parachinar din districtul Kurram, în apropierea frontierei cu Afganistanul.

Se pare că toţi profesorii doborâţi de gloanţe erau şiiţi – comunitate musulmană minoritară la nivel naţional, dar majoritară local, care este adesea ţinta unor atacuri ale grupărilor militante sunite din cadrul mişcării talibane pakistaneze.

„Când cei doi atacatori au intrat în şcoală, i-au identificat pe şiiţi şi i-au izolat înainte de a deschide focul”, a declarat agenţiei France Presse şeful poliţiei din Kurram, Muhammad Imran, după cel de-al doilea atac, relatează CNN.
sursa:EVZ.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *