• Tue. Jun 6th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Poliţia bosniacă a arestat un adolescent care a ameninţat că va copia masacrul de la Belgrad

May 4, 2023
1 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Poliţia din Bosnia a anunţat joi arestarea unui tânăr în vârstă de 18 ani care ameninţase în reţelele sociale că va copia atacul armat în care un elev din Serbia şi-a ucis miercuri opt colegi şi un agent de pază al şcolii, informează Reuters.

Forţele de ordine din Federaţia croato-musulmană bosniacă l-au reţinut pe suspect în oraşul Bihac din vestul ţării sub acuzaţia de periclitare a securităţii şi terorism, din ordinul procuraturii din cantonul Una-Sana, a declarat agenţiei un purtător de cuvânt al poliţiei, notează Agerpres. 

Adolescentul a fost identificat doar prin iniţialele A.Z. Se pare că el avea antecedente de ameninţări şi intimidare în mediile sociale, dar un dosar penal împotriva sa a fost închis anul trecut deoarece era minor.

Liceul mixt din Bihac, unde era înscris A.Z., a publicat o declaraţie prin care le cerea elevilor şi părinţilor să nu intre în panică din cauza ameninţărilor, arătând că autorităţile au fost informate despre situaţie.

„Băiatul acela care a ucis opt copii este pentru mine un mega rege. Pregăteam de multă vreme aşa ceva pentru liceul de economie din Bihac. Va fi un masacru nemaivăzut în Bihac, jur pe viaţa mea!”, a scris tânărul pe contul său de Instagram.

El se referea la un copil sârb în vârstă de 13 ani care s-a predat miercuri poliţiei din Belgrad, după ce a folosit două arme de foc ale tatălui său în atacul sângeros dintr-o şcoală din capitala Serbiei.

Şocul provocat de ştirile despre tragedie a fost resimţit în întreaga regiune, consemnează Reuters. Experţii au afirmat că cele mai îngrijorătoare au fost reacţiile unor adolescenţi în reţelele sociale: unii şi-au exprimat sprjinul şi admiraţia faţă de ucigaşul minor, prea mic pentru a fi urmărit penal pentru faptele sale.
Sursa:adevarul

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *