• Sun. May 19th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Grindeanu vrea salarii decente pentru o categorie de bugetari: Au rămas mult în urmă

May 4, 2023

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că este nevoie de salarii decente pe zona feroviară, precizând că angajaţii din acest domeniu au rămas mult în urmă faţă de tot ceea ce înseamnă alte zone de salarizare din România.

Sorin Grindeanu a fost întrebat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, dacă salariile angajaţilor CFR vor creşte, informează News.ro.

“Îmi doresc să se mărească, să intre în vigoare ceea ce s-a votat în Parlamentul României în 2019 – Statutul feroviar. În 2019 a intrat în vigoare acest statut sau s-a votat şi atât. A fost prorogat. Odată cu ordonanţa trenuleţ dinainte de adoptarea bugetului pe anul 2023 nu a mai fost prorogată această lege a Statutului feroviarilor.
În acest moment ne aflăm în situaţia următoare: statutul trebuie să intre în vigoare, nemaifiind prorogat, pe de altă parte, intrarea în vigoare a Statutului feroviar va duce la creşterea cheltuielilor cu personalul pe această zonă. Şi atunci se intră într-un anumit conflict. Vom găsi o soluţie în săptămânile viitoare. Cert este că e nevoie, din alt punct de vedere, de salarii decente pe această zonă, cea feroviară. Au rămas mult în urmă faţă de tot ceea ce înseamnă alte zone de salarizare din România şi trebuie a fi aduse şi susţin acest lucru să fie aduse la un nivel decent”, a afirmat ministrul Transporturilor.
sursa: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *