• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Oficial – Nicolae Ciucă anunță ajutorul Comisiei Europene pentru fermierii români

May 3, 2023

Premierul Nicolae Ciucă anunță oficial ajutorul de 30 de milioane de euro pe care Comisia Europeană îl va acorda României. De asemenea, premierul arată că va fi stopa importul de cereale din Ucraina până pe data de 5 iunie.

Comisia Europeană propune acordarea unei a doua tranșe de compensații pentru fermierii români, estimată la aproximativ 30 milioane de euro. Totodată, Comisia a decis să activeze clauza de salvgardare pentru importurile de grâu, porumb, floarea-soarelui și rapiță, provenite din Ucraina. Măsura va fi în vigoare până pe 5 iunie 2023, când va exista o nouă discuție pentru o eventuală prelungire. Spre deosebire de alte țări afectate, România a avut poziția corectă și nu a luat o decizie unilaterală, respectând atât normele și regulile europene, cât și interesele fermierilor români.

Pachetul de ajutor financiar pentru România, Polonia, Slovacia, Ungaria și Bulgaria va fi discutat și aprobat foarte curând de instituțiile europene. Acești bani vor veni în plus față de cele 10 milioane euro aprobate deja de Comisie prin primul pachet de ajutor, la care Guvernul României a adăugat încă 10 milioane euro. Am susținut încă de la început, inclusiv prin scrisoarea pe care am trimis-o Comisiei Europene, că fermierii români au nevoie de o justă compensație pentru pierderile suferite ca urmare a importurilor de cereale din Ucraina.

app-facebook
Nicolae Ionel Ciucă

acum 10 ore

Sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *