• Sat. Apr 13th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Incident suspect! Poliția Prahova a deschis dosar penal după incendiul cu victime de la Rafinăria Petrobrazi

May 2, 2023

Poliţia Prahova a deschis un dosar penal în urma incendiului soldat cu victime care a avut loc, luni după-amiază, la rafinăria Petrobrazi, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni. Conform Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, anchetatorii fac cercetări pentru distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Două persoane implicate în incidentul care s-a petrecut în incinta Rafinăriei Petrobrazi au suferit arsuri prin flacără, una dintre ele pe circa 72% din suprafaţa corporală, iar cealaltă pe aproximativ 15% din corp.

Conform Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, la locul solicitării au fost găsite trei victime

Un bărbat de 59 de ani, care are arsuri de gradul III-IV, prin flacără, pe aproximativ 72% din suprafaţa corpului şi arsuri de căi aeriene superioare, a fost preluat de elicopterul SMURD şi dus la Spitalul Floreasca. Un alt bărbat, de 55 de ani, are arsuri de gradul II-III, prin flacără, pe circa 15% din corp şi a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. De asemenea, un bărbat de 60 de ani are traumatism la un picior, însă a refuzat examinarea şi transportul la spital, a precizat sursa citată. Echipa de răspuns la situaţii de urgenţă a Rafinăriei Petrobrazi a fost mobilizată în urma incendiului declanşat luni după-amiază, a coordonat operaţiunile de asistenţă şi este în contact cu toate autorităţile relevante, au transmis reprezentanţii companiei.

”Astăzi, în jurul orei 15,00, un incendiu a avut loc în cadrul rafinăriei. Incendiul a fost stins. În urma incidentului, trei persoane au necesitat îngrijiri medicale, două dintre ele fiind transportate la spital. Echipa de răspuns la situaţii de urgenţă a companiei a fost mobilizată, a coordonat operaţiunile de asistenţă şi este în contact cu toate autorităţile relevante. Menţionăm că rafinăria se află în prima săptămână a unui proces de revizie a cărui durată este de şase săptămâni”, a transmis sursa citată. De pe amplasamentul rafinăriei a putut fi observat, timp de mai multe minute, de la mulţi kilometri depărtare, un fum gros.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *