• Sun. May 19th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Scandal în interiorul IPJ Gorj: O polițistă ar fi fost agresată de doi colegi, chiar în sediul unei secţii/ S-a deschis o anchetă

May 1, 2023

Un scandal a zguduit Inspectoratul de Poliție Județean Gorj după ce doi polițiști din biroul de Control Intern au fost acuzați că au agresat o colegă polițistă care era șefa unui post de poliție rural. Cei doi ar fi încercat să-i ia telefonul, unde se presupune că existau probe compromițătoare la adresa unui șef din IPJ Gorj, care era nemulțumit că a fost sancționat pentru încălcarea Codului Rutier. Oficialii Poliției județene nu oferă detalii despre situație, afirmând că “în considerarea calității persoanei, rezultatul investigațiilor va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, pentru analiză și decizie în concordanță cu competențele lor”.

Scandalul dintre doi poliţişti de la Control Intern din cadrul IPJ Gorj şi o colegă, şefă de post la Poliţia Negomir, ar fi avut loc în sediul postului Poliţiei Rovinari, scriu jurnaliştii de la gorjonline.ro, potrivit news.ro.

Conform acestora, poliţista ar fi refuzat să le dea celor doi colegi de la Control Intern telefonul mobil în care aceştia suspectau că existau probe compromiţătoare la adresa unui alt poliţist, şef al Poliţiei Turceni.

Șeful Poliției Turceni a rămas fără certificatul de înmatriculare

”Pe 19 octombrie, anul trecut, agent principal de poliţie Vasile Brănescu, ajutor şef Post Poliţie Fărcăşeşti, l-a oprit în trafic pe subcomisarul de poliţie Claudiu Ionuţ Pardos, şeful Poliţiei Oraşului Turceni, iar pentru unele nereguli care intrau sub incidenţa Codului Rutier i-a reţinut certificatul de înmatriculare şi i-a retras plăcuţele cu numărul de înmatriculare al autoturismului. Măsura a fost una corectă şi asta a decis, la începutul acestei luni, şi Judecătoria Tg-Jiu, ca primă instanţă, după ce subcomisarul Pardos a contestat procesul verbal de constatare a contravenţiei, numai că, şeful Poliţiei Turceni nu s-a limitat doar la demersul legal. După o vreme de la momentul în care a fost sancţionat, subcomisarul Pardos a aflat că agentul principal Brănescu, cel care îndrăznise să-l oprească în trafic, ar fi fost într-un sejur la Rânca, împreună cu alte familii, din care făceau parte şi poliţişti şi, nu se ştie cu exactitate în ce împrejurări, acesta ar fi spart o uşă a imobilului în care era cazat, deci era pasibil de o acuzaţie de distrugere, însă păgubiţii nu au depus plângere”, scrie gorjonline.ro.

Pe portalul instanţelor de judecată există un proces prin care Claudiu Pardos a dat în judecată IPJ Gorj, contestând un proces-verbal, proces pe care poliţistul l-a pierdut în 6 aprilie, decizia nefiind definitivă.

Conform jurnaliştilor locali, şeful Poliţiei Oraşului Rovinari, comisarul de poliţie Minel Sanda, ”s-a autosesizat” în urma incidentului de la Rânca şi a cerut Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci să cerceteze ce s-a petrecut acolo, iar dosarul a ajuns la Compartimentul de Control Intern al poliţiei gorjene.

Potrivit sursei citate, la finalul săptămânii trecute, doi poliţişti de la Control Intern au cerut şefei Postului de Poliţie Negomir telefonul mobil în care cei doi credeau că există imagini cu incidentul de la Rânca. Poliţista s-a opus, iar cei doi colegi ai săi ar fi devenit agresivi, în momentul altercaţiei ecranul telefonului spărgându-se şi rănind-o pe poliţistă. Aceasta a ajuns la spital la doua zi, conform sursei citate.

Solicitaţi să exprime un punct de vedere în legătură cu cele relatate, oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au refuzat să dea detalii, confirmând că o femeie de 33 de ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe, medicii fiind cei care au sesizat că aceasta ar fi fost victima unei agresiuni.

”La data de 29 aprilie a.c., personalul medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a sesizat Poliţia Municipiului Târgu Jiu, cu privire la faptul că la Unitatea de Primiri Urgenţe s-a prezentat o femeie de 33 de ani, care a declarat că în ziua precedentă a fost victima unei agresiuni fizice, acuzând dureri la nivelul membrelor superioare. Având în vedere calitatea persoanei, rezultatul verificărilor va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, în vederea analizării şi dispune conform competenţelor”, a transmis IPJ Gorj, luni după-amiază, prin purtătorul de cuvânt. Acesta nu a putut fi contactat pentru a da alte detalii.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *