• Mon. Dec 11th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Miniștrii lui Macron sunt disperați din cauza protestelor masive: anunț prin care vor să calmeze furia socială

May 1, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Inflaţia preţurilor alimentelor din Franţa, care este o preocupare majoră pentru consumatori, ar trebui să se atenueze până în septembrie, a declarat duminică ministrul pentru IMM-uri Olivia Gregoire, transmite Reuters. În Franța se anunță o nouă serie de proteste de mare amploare, iar furia socială se îndreaptă către Emmanuel Macron și Guvern.

”Până când oamenii se vor întoarce din vacanţă în septembrie, vom avea o scădere vizibilă a preţurilor pe care le vedeţi pe rafturi şi în ceea ce priveşte inflaţia preţurilor alimentelor”, a declarat Gregoire, la radio France International, informează News.ro.

Comentariile lui Gregoire sunt asemănătoare cu cele ale guvernatorului Băncii Franţei şi membru al Băncii Centrale Europene Francois Villeroy de Galhau, care a declarat la începutul acestei luni că se aşteaptă ca inflaţia preţurilor alimentelor să înceapă să scadă în a doua jumătate a acestui an.

Datele publicate pe 28 aprilie au arătat că economia franceză a crescut cu 0,2% în primul trimestru, în ciuda grevelor împotriva proiectului de lege guvernamental pentru reforma pensiilor, dar inflaţia a rămas încăpăţânat de ridicată.

Nivelul inflaţiei generale din Franţa a crescut la 5,9% în aprilie, de la 5,7% în martie. Nivelul inflaţiei din Franţa a fost de 6,9%, măsurat de un indice al preţurilor de consum armonizat de Uniunea Europeană.

sursa:stiripesurse

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *