• Sun. May 19th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

După ce Zelenski l-a sunat pe Xi Jinping, Ucraina schimbă total strategia față de China: medierea chinezilor e binevenită

May 1, 2023

Viceministrul de externe al Ucrainei Andri Melnik a descris posibilitatea ca China să-şi asume un rol de mediere în războiul din Ucraina ca “nefiind nerealist”, relatează DPA. Într-o discuţie duminică cu grupul media german Funke, el a spus: “Desigur, chinezii îşi urmăresc propriile interese. Dar eu cred că o soluţie justă şi paşnică şi sfârşitul ostilităţilor sunt mai mult în conformitate cu interesele Beijingului decât acest imens fără sfârşit cutremur pentru întreaga ordine mondială”.

Zelenski și Xi Jinping au vorbit la telefon recent

Recentul apel telefonic al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski cu liderul chinez Xi Jinping – primul de la începutul războiului acum 14 luni – “a fost un mare pas înainte în consolidarea relaţiilor noastre cu China şi încheierea agresiunii ruse”, a spus Melnik.

Fostul ambasador ucrainean în Germania a subliniat însă că “pentru Kiev, retragerea tuturor trupelor ruse din teritoriile ocupate este o condiţie sine qua non”. Documentul asupra poziţiei Chinei cu privire la o soluţie politică a conflictului în Ucraina nu cere retragerea Rusiei din zonele pe care le-a ocupat în ultimul an sau din Peninsula Crimeea anexată de Moscova în 2014, aminteşte DPA. Diavolul, la urma urmei, “stă în detalii”, a notat Melnik.
sursa:stiripesurse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *