• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Alertă la Rafinăria Petrobrazi – Intervine elicopterul SMURD, mai multe persoane au nevoie de îngrijiri medicale/ UPDATE

May 1, 2023

Un incident s-a petrecut, luni după-amiază, în incinta Rafinăriei Petrobrazi, mai multe persoane având nevoie de îngrijiri medicale, la faţa locului urmând să se deplaseze inclusiv elicopterul SMURD.

“În această după-amiază, în incinta unui operator economic de pe raza comunei Brazi, s-a produs un eveniment care, iniţial, nu a presupus intervenţia serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă. Evenimentul a fost gestionat de personalul specializat din cadrul operatorului economic. Ulterior, am fost solicitaţi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă unor persoane implicate în eveniment”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, potrivit Agerpres.

Surse locale au precizat că evenimentul a avut loc la Rafinăria Petrobrazi.

Pentru gestionarea operativă a evenimentului au fost alocate o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD U-TIM şi două ambulanţe SAJ.

Totodată, la locul evenimentului se deplasează şi elicopterul SMURD.

Din primele date, incidentul s-a soldat cu trei victime, care ar fi suferit arsuri.

De pe amplasamentul rafinăriei a putut fi observat, timp de mai multe minute, de la mulţi kilometri depărtare, un fum gros.

Intervenţia este în dinamică.

UPDATE

Conform Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, la locul solicitării au fost găsite trei victime.

Un bărbat de 59 de ani, care are arsuri de gradul III-IV, prin flacără, pe aproximativ 72% din suprafaţa corpului şi arsuri de căi aeriene superioare, a fost preluat de elicopterul SMURD şi dus la Spitalul Floreasca.

Un alt bărbat, de 55 de ani, are arsuri de gradul II-III, prin flacără, pe circa 15% din corp şi a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

De asemenea, un bărbat de 60 de ani are traumatism la un picior, însă a refuzat examinarea şi transportul la spital, a precizat sursa citată.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *