• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Joe Biden amenință Iranul că Statele Unite ‘vor acţiona în forţă’ în Siria

Mar 26, 2023

Preşedintele american Joe Biden a avertizat Iranul că Statele Unite vor „acţiona în forţă” pentru a-i proteja pe americani, după ce armata americană a lansat atacuri aeriene împotriva forţelor susţinute de Iran, ca replică pentru un atac din Siria, conform The Guardian, scrie Mediafax.

  • „Nu faceţi greşeli: Statele Unite nu vor un conflict cu Iranul, dar aşteptaţi-vă să acţionăm în forţă pentru a ne proteja poporul”, a spus Biden reporterilor în timpul unei vizite în Canada.

Paisprezece combatanţi pro-iranieni au fost ucişi în atacuri aeriene americane efectuate în noaptea de joi spre vineri în estul Siriei, ca ripostă faţă de un atac cu dronă în care a fost ucis un american, iar alţi şase au fost răniţi, relatează AFP, conform news.ro.

Violenţele ar putea agrava şi mai mult relaţiile deja tensionate dintre Washington şi Teheran, deoarece încercările de a revigora un acord nuclear din 2015 dintre Iran şi marile puteri au stagnat, iar dronele iraniene sunt folosite de Rusia împotriva Ucrainei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *