• Fri. Mar 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Un bărbat care a obținut fraudulos ștampilele mai multor instituții publice, prins în flagrant de polițiști

Mar 19, 2023
1 0
Read Time:2 Minute, 30 Second

Un bărbat care ar fi obținut cu documente false ștampile ale unor instituții publice de stat a fost prins în flagrant delict de polițiștii din Capitală și ulterior a fost plasat sub control judiciar.

Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii de investigare a criminalității economice au prins în flagrant delict un bărbat de 48 de ani, ce avea asupra lui două ștampile cu impresiunile a două instituții publice de stat, despre care existau date și indicii că ar fi fost solicitate de bărbat, în numele instituțiilor, fără a avea împuternicire în acest sens.

Polițiștii au făcut în acest caz trei percheziții în Capitală. În urma acestora, la una dintre adrese au fost identificate și ridicate mai multe cărți de identitate despre care există indicii că sunt false

Vineri, 17 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au prins în flagrant delict un bărbat și au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul București, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de falsificarea de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

În cursul zilei de ieri, polițiștii de investigare a criminalității economice au prins în flagrant delict un bărbat, în vârstă de 48 de ani, ce avea asupra lui 2 ștampile cu impresiunile a două instituții publice de stat, despre care existau date și indicii că ar fi fost solicitate de bărbat, în numele instituțiilor, fără a avea împuternicire în acest sens.

În vederea documentării activității infracționale, au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziție, în Capitală. În urma perchezițiilor efectuate, la una dintre adrese au fost identificate și ridicate mai multe cărți de identitate despre care există indicii că sunt false.

În fapt, în perioada iulie 2022 – prezent, în baza unor note false, bărbatul ar fi plasat mai multe comenzi, către un centru de printare ștampile, în Sectorul 3, ștampile ce aveau impresiunile unor instituți publice de stat, în numele acestora, fără a fi angajat în cadrul acestor instituții și fără a avea împuternicire în acest sens.

În baza probatoriului administrat în cauză, barbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind dispusă ulterior măsura controlului judiciar.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii a 8 infracțiuni de falsificarea de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

Potrivit unor surse judiciare suspectul este Oancia Robert. Acesta avea avea ștampile pentru ONRC, Birou notarial, Medic chirurg spitalul Elias, Executor judecătoresc.

La percheziție au găsit câteva buletine false și certificate de naștere și mai multe documente ce par a fi false, în baza cărora procura stampilele.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *