• Fri. Mar 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Final de carieră pentru Emmanuel Macron? Președintele francez se prăbușește în sondaje: a scăzut sub 30%

Mar 19, 2023
1 0
Read Time:49 Second

Ziarul francez Le Journal du Dimanche a catalogat drept alarmantă scăderea de popularitate a președintelui Emmanuel Macron, care după protestele din jurul reformei pensiilor a scăzut sub 30%.

Potrivit publicației, decizia președintelui francez și a premierului de a adopta o reformă pentru schimbarea perioadei de pensionare de la 62 la 64 de ani, ocolind votul din camera inferioară a Parlamentului – Adunarea Națională – folosind articolul constituțional  care permite un astfel de pas a dus la o scădere a popularității lor la un nivel comparabil doar cu începutul anului 2019 în timpul crizei „vestelor galbene”.

Nemulțumire față de Macron

Peste 70% dintre francezi sunt nemulțumiți de Macron, potrivit unui sondaj realizat de Ifop Institute of Public Opinion comandat de Le Journal du dimanche. Președintele a pierdut 4 puncte într-o lună și a scăzut sub estimarea simbolică de 30% la 28% mulțumit de politicile sale.
“Acesta este un episod foarte rău pentru cei doi”, a declarat FRÉDéric Daby, CEO IFOP, cu privire la rezultatele sondajului.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *