• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Cutremur puternic în Ecuador: eforturile de salvare sunt în plină desfășurare pentru a scoate victimele de sub dărâmături – Video

Mar 19, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui seism cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter, care a lovit sâmbătă coastele Ecuadorului, în nordul statului Peru, informează Rador.

UPDATE 05.51

Cel puţin 14 persoane au murit într-un cutremur puternic care a zguduit sâmbătă o regiune de coastă a Ecuadorului şi nordul statului Peru, provocând daune structurale mai multor case, şcoli şi centre medicale, relatează Reuters, citat de news.ro.

“Rămânem în teritoriu verificând daunele cauzate de cutremur în această dimineaţă. Vreau să confirm că sunt alături de voi şi să-mi exprim solidaritatea şi angajamentul faţă de victime”, a spus preşedintele ecuadorian, Guillermo Lasso.

Agenţia de comunicare a preşedinţiei a declarat că seismul a provocat moartea a 14 persoane şi peste 380 de persoane au fost rănite, în mare parte în provincia El Oro.

Agenţia a declarat că cel puţin 44 de case au fost distruse, în timp ce alte 90 au fost avariate. Aproximativ 50 de unităţi de învăţământ şi peste 30 de centre de sănătate au fost, de asemenea, afectate, în timp ce mai multe drumuri au fost blocate de alunecările de teren cauzate de cutremur. Aeroportul Santa Rosa a suferit pagube minore, dar a rămas în funcţiune.

Ora 03.01

Mai multe clădiri s-au prăbuşit sau au fost avariate, cea mai afectată provincie fiind El Oro, unde sunt zeci de persoane prinse sub dărâmături. Imaginile postate pe media sociale arată cum oamenii sapă cu mâinile goale în moloz pentru a ajunge la cei prinşi dedesubt.

Preşedintele ecuadorian, Guillermo Lasso, a cerut populaţiei să rămână calmă şi autorităţilor să evalueze pagubele. Seismul, care s-a produs la o adâncime de 66 de km şi a avut epicentrul la 10 km distanţă de oraşul Balao, a fost resimţit şi în Peru, dar oficialii peruani au declarat că nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale. Este cel mai puternic cutremur care loveşte Ecuadorul din 2016 până acum.

În aprilie 2016, aproape 700 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte mii de persoane au fost rănite după producerea unui seism cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter.

 

Sursa:stiripesurse
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *