• Sun. Mar 26th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Volodimir Zelenski a impus sancțiuni la adresa lui Bashar al-Assad, după ce a recunscut teritoriile anexate de Rusia

Mar 18, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a impus sancțiuni împotriva a 300 de persoane fizice și 141 de persoane juridice. Lista sancțiunilor include dictatorul sirian Bashar al-Assad și un număr de oficiali sirieni.Totul după ce Siria a recunoscut oficial teritoriile anexate de Rusia în Ucraina. Între timp, în Ucraina rușii continuă atacurile dure.

Preşedintele Siriei recunoaşte teritoriile revendicate de Rusia în Ucraina ca fiind ruseşti

Preşedintele sirian Bashar al-Assad, care s-a întâlnit miercuri la Kremlin cu preşedintele rus Vladimir Putin, şi-a reiterat poziţia privind războiul din Ucraina în faţa presei ruse de stat RIA, afirmând că Damascul recunoaşte teritoriile revendicate de Rusia în Ucraina. „Eu spun că acestea sunt teritorii ruseşti şi, chiar dacă războiul nu ar fi avut loc, acestea sunt, din punct de vedere istoric, teritorii ruseşti”, a declarat Assad pentru RIA.

Ucraina şi Siria au întrerupt legăturile diplomatice vara trecută. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat întreruperea legăturilor cu guvernul lui Assad după ce Damascul a recunoscut independenţa celor două republici separatiste susţinute de Rusia, Doneţk şi Luhansk, situate în regiunea Donbas din estul Ucrainei, potrivit CNN.

 

Luna trecută, Siria a fost prima ţară, după aliatul său apropiat Rusia, care a recunoscut independenţa regiunilor separatiste şi şi-a declarat intenţia de a stabili relaţii diplomatice cu acestea.

 

În septembrie 2022, Rusia a declarat, de asemenea, anexarea regiunilor Kherson şi Zaporizhzhia, părţi ale acestora fiind ocupate de trupele ruseşti, în dispreţul dreptului internaţional, după aşa-numitele referendumuri din aceste regiuni, care au fost respinse în mod universal ca fiind “imposturi” de către Ucraina şi naţiunile occidentale.

 

Rusia a început o operaţiune militară în Siria pentru a susţine regimul Assad cu şase ani înainte de invazia sa în Ucraina.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *