• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Schimbare de tactică: Numărul de nave ruseşti din Marea Neagră înarmate cu rachete s-a redus iar aviația a devenit mai activă

Mar 18, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Şefa centrului de presă al Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei, Natalia Humeniuk, a declarat că numărul de nave ruseşti din Marea Neagră înarmate cu rachete s-a redus, însă riscul ca invadatorii să lanseze noi lovituri rămâne ridicat, notează RBC, potrivit Rador.

O serie de semne indică acest lucru – potrivit reprezentantei armatei ucrainene, care a subliniat că numărul de nave ruseşti din Marea Neagră a scăzut la 17. Acestea pot fi înarmate cu 22 de rachete de tip Kalibr. Humeniuk a menționat că probabilitatea unui atac este indicată de atacurile cu drone Shahed, pe care ruşii le folosesc pentru a detecta sistemele ucrainene de apărare antiaeriană. Natalia Humeniuk mai precizează că aeronavele ruseşti au devenit mai active, ceea ce înseamnă că este posibil ca Rusia să se pregătească să folosească arme mai grele, cum ar fi rachetele de tip Kalibr.

În noaptea de 17 spre 18 martie, armata rusă a lansat 16 drone kamikaze pentru a ataca teritoriul ucrainean iar forțele de apărare antiaeriană au reușit să distrugă 11 dintre dronele lansate de armata invadatoare a Rusiei.
“Pe 17 martie, în jurul orei 21:00, invadatorii ruși au atacat Ucraina cu drone kamikaze de fabricație iraniană de tip Shahed-136/131. Atacul a fost efectuat din două direcții – de pe coasta de est a Mării Azov și din regiunea Briansk din Rusia” – se arată în raport. Potrivit Forțelor Aeriene ale Ucrainei, forțele și mijloacele comandamentelor „Centru”, „Est” și „Vest” au distrus 11 drone în regiunile din centrul, vestul și, respectiv, estul ţării.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *