• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Posibile lovituri ucrainene în Crimeea: Explozii raportate în Sevastopolul

Mar 18, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Canalele locale Telegram au raportat explozii în Sevastopol, Crimeea, ocupată de ruși, în dimineața zilei de 18 martie, notează The Kyiv Independent.

Mihail Razvozhayev, guvernator al Sevastopolului instalat de Rusia, a scris pe canalul său Telegram că pregătirea militară este în curs de desfășurare la unul dintre poligoanele orașului. Nu au existat alte detalii.

Mai devreme, pe 16 martie, Vadym Skibitskyi, adjunctul șefului serviciului de informații militare al Ucrainei, a declarat că armata rusă păstrează „o componentă puternică de sol și aviație” în Crimeea Ucrainei, construind fortificații și pregătindu-se pentru apărare pe peninsula ocupată.

Potrivit lui Skibitskyi, aproape 90 de avioane de luptă și 60 de elicoptere de atac sunt staționate în prezent în Crimeea anexată ilegal. Trupele ruse au înființat un grup special în peninsulă, acum adunând fortificații și linii de apărare, deoarece Moscova își menține infrastructura militară în Crimeea pregătită pentru luptă.

Peninsula Crimeea se află sub ocupație rusă din 2014, în urma unui fals referendum organizat de Rusia pentru anexarea teritoriului.

De atunci, mulți localnici au fost închiși pentru că au rezistat ocupației, în timp ce cetățenii ruși s-au înghesuit în peninsulă. Armata rusă a stabilit și o bază militară acolo.

De la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, președintele Volodimir Zelenski a promis că va elibera întreg teritoriul Ucrainei, inclusiv Crimeea.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *