• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Îngrijorările au crescut la nivel mondial: Și Noua Zeelandă interzice TikTok pe telefoanele mobile ale parlamentarilor

Mar 18, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Și Noua Zeelandă interzice aplicația TikTok, deținută de chinezi, pe telefoanele de serviciu ale parlamentarilor. Măsuri similare sunt luate în Marea Britaniei, Cehia, Canada și Belgia.

Noua Zeelandă a anunțat vineri că va interzice TikTok pe dispozitivele cu acces la rețeaua parlamentară a țării din cauza preocupărilor legate de securitatea cibernetică, devenind cea mai recentă națiune care limitează utilizarea aplicației pe telefoanele mobile ale parlamentarilor, notează Reuters.

Îngrijorările au crescut la nivel mondial cu privire la posibilitatea ca guvernul chinez să acceseze datele de localizare și de contact ale utilizatorilor prin intermediul ByteDance, compania mamă chineză a TikTok.

Profunzimea acestor preocupări a fost subliniată săptămâna aceasta, când administrația Biden a cerut ca proprietarii chinezi ai TikTok să își cedeze participațiile sau aplicația ar putea fi interzisă în SUA.

În Noua Zeelandă, TikTok va fi interzisă pe toate dispozitivele cu acces la rețeaua parlamentului până la sfârșitul lunii martie.

Directorul executiv al Serviciului Parlamentar, Rafael Gonzalez-Montero, a declarat într-un e-mail pentru Reuters că decizia a fost luată în urma sfaturilor primite de la experți în securitate cibernetică și a discuțiilor din cadrul guvernului și cu alte țări.

Se pot face excepții pentru cei care au nevoie de aplicație ca să lucreze, a adăugat el.

ByteDance nu a comentat situația.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *