• Fri. Mar 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Tragedie pentru oamenii legii din Canada: doi polițiști au fost uciși cu sânge rece în timpul unei intervenții

Mar 17, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 56 Second

Doi poliţişti au fost împuşcaţi mortal în timp ce interveneau la un caz de violenţă domestică, la Edmonton,în vestul provinciei Alberta din Canada, afirmă oficiali potrivit de The Guardian, citat de news.ro.

Cei doi agenţi au ajuns la un apartament din cartierul Inglewood din oraş, joi, cu puţin timp înainte de ora locală 1 a.m., după ce s-a primit un apel de urgenţă privind ”o ceartă în familie” şi au fost împuşcaţi de un bărbat la adresa respectivă, a declarat, într-o conferinţă de presă, şeful poliţiei din Edmonton, Dale McFee.

”La acest moment, informaţiile arată că ei nu au apucat să îşi folosească armele de foc”, a spus el.

”Aceşti ofiţeri îşi făceau meseria. Este de necrezut. Este de neimaginat. Este îngrozitor. Este o tragedie”, a spus el, adăugând: ”Suntem cu toţii îndureraţi”.

Alţi ofiţeri au ajuns la scurt timp de la împuşcături şi, fără a aştepta ambulanţa, şi-au dus repede colegii căzuţi, în vârstă de 30 şi 35 de ani, la un spital, unde s-a declarat decesul.

Suspectul a fost găsit mort în urma a ceea ce şeful Poliţiei a descris ca o rană autoprovocată, în timp ce o femeie, rudă cu el, a fost dusă la spital cu răni care îi puneau în pericol viaţa şi a fost stabilizată.

”Suntem devastaţi cu toţii”, a afirmat primarul din Edmonton, Amarjeet Sohi, descriind uciderea ofiţerilor ca o ”tragedie de necrezut”.

”Astăzi este o zi foarte grea şi tristă”, a spus el. ”În fiecare zi, familiile ofiţerilor de Poliţie îşi trimit oamenii dragi la datorie şi speră să se întoarcă acasă în siguranţă. Acest lucru nu s-a întâmplat astăzi”, a adăugat el.

Violențe in creștere

Canada s-a confruntat cu o serie de omoruri violente în ultimii ani, între care înjunghieri în masă sau folosirea vehiculelor ca arme împotriva pietonilor, în timp ce împuşcăturile rămân mult mai rare decât în SUA.

Imaginile difuzate de televiziuni din Edmonton arătau, joi, o desfăşurare masivă de poliţişti în cartierul rezidenţial din parte de centru-nord a oraşului.

”În fiecare zi, ofiţerii de Poliţie se expun pericolului pentru a-i ţine pe oameni în siguranţă”, a arătat premierul Justin Trudeau într-un mesaj pe Twitter. ”Vestea că doi poliţişti din Edmonton au fost ucişi la datorie ne aminteşte de acea realitate”, a spus el.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *