• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

SUA au trimis o nouă dronă deasupra Mării Negre, spre Crimeea, după mai multe manevre deasupra României (FOTO)

Mar 17, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Statele Unite au trimis în Marea Neagră o dronă de recunoaștere RQ-4 Global Hawk cu indicativul FORTE10, informează RBC-Ucraina citând datele Flightradar24 .

Potrivit datelor de pe hartă, drona a făcut cerc în spațiul aerian al României timp de câteva ore, apoi a zburat în direcția Crimeei.

Drona a decolat de la Baza Aeriană Sigonella din apropierea orașului Catania (Italia).

Între timp, în spațiul aerian al României și al Poloniei se află și avioane de recunoaștere americane. Deasupra României – ER-3E Aries II (LK31) și Boeing RC-135W Rivet Joint (JAKE11), iar deasupra Poloniei – Boeing E-3 Sentry (NOVA61).

Dronă americană dobotâtă de ruși

Reamintim că, la 14 martie, avioanele de vânătoare rusești Su-27 au doborât drona americană MQ-9 Reaper , care efectua o misiune de recunoaștere în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre.

Statele Unite au eliminat software-ul confidențial din drona doborâtă și au declarat că acesta nu conținea informații valoroase pentru Rusia .

Ieri, Rusia a anunțat că a obținut drona americană MQ-9 Reaper, care ar fi fost găsită în mare la 60 km de Sevastopol. În Statele Unite, se crede că Federația Rusă ar fi găsit epava dronei.

În plus, SUA au prezentat o înregistrare video a unui atac asupra unei drone MQ-9 Reaper deasupra Mării Negre de către avioane de vânătoare rusești Su-27.

content-image

content-image

content-image

content-imagesursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *