• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Socant!Cele mai scumpe poze din țară! Excursia prezidențială în Japonia și Singapore ne-a costat în jur de 2,5 milioane de EURO (surse

Mar 17, 2023
1 0
Read Time:2 Minute, 18 Second

Surse politice susțin că recenta deplasare a președintelui Klaus Iohannis alături de soția sa în Japonia și în Singapore s-a cam simțit la buget. Suma totală care cuprinde și închirierea aeronavei de lux a ajuns la aproape 2,5 milioane de euro susțin sursele citate.

Este de departe una din cele mai scumpe ”escapade” prezidențiale fără totuși rezultate palpabile pentru țara noastră – DETALII AICI. S-au semnat ceva documente printre care și Parteneriatul Strategic cu Japonia, dar asta nu înseamnă că de mâine e plin de contracte cu firmele japoneze sau ca investitorii din Singapore sau Japonia vor da năvală cu miliardele de dolari în România.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, relata presei atunci când a fost solicitat să comenteze vizita cu avion privat a președintelui, că el împreuna cu premierul Nicolae Ciucă atunci când au fost în vizită în Japonia au ales să călătorească cu o aeronavă de linie din cauza costurilor exorbitante solicitate chiar și de Tarom.

Scumpa vizită a strălucit mai mult prin luxul avionului închiriat de Administrația Prezidențială și oprirea (ca de fiecare dată) la ”halta” Sibiu.

Opririle pe aeroportul din Sibiu a avioanelor închiriate de Administrația Prezidențială pentru călătoriile Președintelui nu sunt deloc o excepție, ci o regulă, după cum reiese din datele analizate de boardingpass.ro.

Conform listei de zboruri efectuate de președinte în 2022 și primele două luni ale anului 2023, din cele 26 de călătorii avute de acesta în țară și străinătate, doar șapte nu au avut opriri pe aeroportul sibian. Motivul opririlor pe aeroportul din Sibiu, care au o durată de numai câteva zeci de minute, este necunoscut, notează sursa citată. Trebuie amintit că soția lui Klaus Iohannis, care a locuit la Sibiu pe toată perioada mandatelor acestuia, l-a însoțit pe președinte în multe deplasări.

Administrația Prezidențială răspunde acuzațiilor din spațiul public după ce Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au folosit un avion privit pentru vizita oficială din Asia.

”Precizăm că această activitate se realizează în baza unui contract de prestări servicii pentru executarea zborurilor speciale, încheiat în conformitate cu prevederile Regulamentului privind organizarea, pregătirea şi executarea zborurilor speciale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 755/1998, cu modificările şi completările ulterioare”, a transmis Administraţia Prezidenţială, pentru news.ro.

Detaliile zborului, costul acestuia şi ruta sunt clasificate

Instituţia explică, însă, că detaliile zborului, costul acestuia şi ruta sunt clasificate, potrivit legislaţiei în vigoare.

”În ceea ce priveşte selecţia aeronavei pentru executarea zborului special, precizăm că tipul aeronavei este stabilit în funcţie de opţiunile disponibile şi de specificul misiunii, care determină capacitatea de transport şi raza de acţiune (scurt, mediu sau lung curier), iar Serviciul de Protecţie şi Pază verifică îndeplinirea condiţiilor de siguranţă şi securitate aeronautică impuse de legislaţia aferentă executării zborurilor speciale”, a mai precizat Administraţia Prezidenţială.
sursa.stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
100 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *