• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Prețurile petrolului au crescut datorită unei întâlniri a Rusiei și Arabiei Saudite

Mar 17, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Preţurile petrolului au crescut joi cu 2%, după ce au scăzut la minimele ultimelor 15 luni la începutul sesiunii, susţinute de informaţii conform cărora producătorii de top Arabia Saudită şi Rusia s-au întâlnit pentru a discuta modalităţi de îmbunătăţire a stabilităţii pieţei, transmite Reuters, citat de news.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,61 dolari, sau cu 2,2%, la 75,30 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 1,53 dolari, sau cu 2,3%, la 69,14 dolari pe baril.

La începutul şedinţei de joi, ambele contracte au scăzut cu peste 1 dolar pe baril, până aproape de minimele din ultimele 15 luni.

Miercuri, a treia zi consecutivă de scăderi, ţiţeiul american a scăzut sub 70 de dolari pe baril pentru prima dată după 20 decembrie 2021.

Presa de stat saudită a informat că ministrul Energiei din ţară, prinţul Abdulaziz bin Salman, şi vicepremierul rus Alexander Novak s-au întâlnit în capitala saudită, pentru a discuta eforturile grupului OPEC+ de a menţine echilibrul pieţei.

Preţurile petrolului au fost, de asemenea, susţinute de o redresare mai largă a pieţelor financiare, după ce Credit Suisse a primit un colac de salvare din partea autorităţilor de reglementare elveţiene, iar secretarul Trezoreriei americane, Janet Yellen, i-a asigurat pe parlamentari că sistemul bancar din SUA rămâne solid.

Dolarul american a scăzut joi, făcând petrolul denominat în dolari mai ieftin pentru deţinătorii de valute străine şi stimulând cererea.

Atât OPEC, cât şi Agenţia Internaţională pentru Energie (IEA) au prognozat o cerere mai puternică de petrol săptămâna aceasta, dar preocupările privind supraoferta continuă să apese piaţa.

AIE a declarat că stocurile comerciale de petrol din ţările dezvoltate OCDE au atins un nivel maxim al ultimelor 18 luni, în timp ce producţia de petrol rusă s-a menţinut în februarie aproape de nivelurile înregistrate înainte de război în Ucraina, în ciuda sancţiunilor impuse exporturilor sale pe mare.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *