• Fri. Mar 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Medvedev amenință un senator american cu un ‘incident aviatic’: ‘Americanii au luat-o razna’

Mar 17, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 18 Second

Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, intervine după trei zile în scandalul dronei americane doborâte de două avioane rusești în Marea Neagră. Oficialul rus susține că drona se afla în spațiul aerian rus, deși incidentul s-a petrecut în ape internaționale.

„Un scurt rezumat: nu există o convenție internațională pe această temă. Convenția de la Chicago din 1944 și alte documente internaționale nu reglementează aceste aspecte. De altfel, permiteți-mi să vă reamintesc că americanii au distrus Tratatul Cer Deschis, care dădea dreptul la inspecții militare.

Legislația internă este abia în curs de formare. Dar Codul aerian operează cu termenii “zone interzise” și “zone restricționate”. Astfel, articolul 15 din Codul aerian stabilește zonele interzise, zonele periculoase (zone de antrenament, operațiuni de dinamitare și altele asemenea), zonele de restricție a zborurilor aeronavelor și alte elemente ale structurii spațiului aerian stabilite pentru activitățile din spațiul aerian. Acest lucru este realizat de către guvern. Și dronele trebuie să respecte aceste reguli. Mai ales în timpul operațiunilor de luptă, de care sunt conștienți toți utilizatorii spațiului aerian. Cu atât mai mult cu cât uneori este dificil de înregistrat momentul în care o aeronavă sau o dronă intră în marea teritorială. Iar aceasta este o parte a teritoriului nostru la care se extinde suveranitatea noastră”, scrie Medvedev pe canalul său de Telegram.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *