• Fri. Mar 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Furtună în lumea bancherilor. Giganții de pe Wall Street încearcă să evite falimentul unei bănci pentru a nu se ajunge la contagiune

Mar 17, 2023
0 0
Read Time:53 Second

Banca americană First Republic Bank a primit 30 de miliarde de dolari sub formă de depozite de la mai multe bănci mari, transmite Reuters, conform news.ro.

JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America, Wells Fargo, Goldman Sachs Group, Morgan Stanley şi alte bănci sunt implicate în salvare, potrivit comunicatului.

Acţiunile First Republic au pierdut două treimi din valoarea lor în ultimele şapte zile, şi au scăzut cu peste 65% în această lună.

O rundă de finanţare, strânsă duminică prin JPMorgan Chase, a oferit First Republic acces la fonduri totale de 70 de miliarde de dolari, dar nu a reuşit să calmeze investitorii, deoarece îngrijorările legate de o contagiune s-au adâncit în urma prăbuşirii a două bănci importante.

Efortul de salvare a fost iniţiat de bănci, dar a avut sprijin şi încurajare puternică din partea guvernului, potrivit unei persoane care cunoaşte problema.

Fondată în 1985, First Republic avea active de 212 miliarde de dolari şi depozite de 176,4 miliarde de dolari la sfârşitul anului trecut, potrivit raportului său anual. Aproximativ 70% din depozitele sale sunt neasigurate.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *