• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Drona americană prăbușită în Marea Neagră a fost găsită. Este în aproprierea unei baze militare ruse din Sevastopol

Mar 17, 2023
1 0
Read Time:1 Minute, 59 Second

Specialiștii din interiorul armatei ruse au transmis că drona americană, care s-a prăbușit în Marea Neagră, a fost localizată. Aparatul de zbor s-ar afla în aproprierea bazei militare ruse din Sevastopol.

Drona americană MQ-9 Reaper a fost doborătâ în urmă cu trei zile, 14 martie, în Marea Neagră de un avion rusesc de luptă. Aparatul de zbor ar fi fost depistat în jurul unei baze rusești din Sevastopol. Analiștii militari din Rusia au comparat imaginile făcute publice de Pentagon cu datele Google Earth și și-au dat seama că drona „este cel mai probabil în zona de la sud-vest de Sevastopol”.

În ciuda acestui lucru, oficialii americani au transmis, înaintea anunțului Moscovei, că drona se afla în spațiu aerian neutru, adică la cel puțin 22 km de coastă. „Drona americană s-a apropiat cu adevărat de baza Federației Ruse și, în același timp, a putut efectua recunoaștere optică datorită camerelor. Nu numai baza navală principală a Federației Ruse, ci și bazele aeriene din apropiere. Sevastopol, în special Belbek (n.r. un aerodrom militar din Sevastopol), se aflau în câmpul vizual al dronei”, au transmis oficialii ruși

Un specialist din Ministerul Apărării din Rusia a explicat că aparatul de zbor se află la o adâncime de aproximativ 850-900 de metri în Marea Neagră. Drona ar putea fi scoasă din apă doar cu aparatele care sunt folosite la ridicarea submarinelor scufundate la mare adâncime. Oficialul a mai adăugat că Moscova este interesată de partea electronică a dronei, dar și de motorul acesteia.

Armata din SUA a arătat că drona a fost atacată de un avion de luptă rus

Pentagonul a public un videoclip de 40 de secunde în care se poate vedea cum un avion de lutpă rusesc Su-27 a atacat drona americană. Armata americană a transmis, încă din ziua în care a avut loc incidentul, că aparatul lor de zbor s-a prăbușit din cauza unui atac și nu din cauza unor defecțiuni tehnice, precum au susținut autoritățile use.
SUA au comunicat că drona efectua operaţiuni de rutină în spaţiul aerian internaţional când a fost interceptată şi lovită de avionul rusesc. În plus, un oficial american neidentificat a declarat că rușii ar fi recuperat resturi de la drona MQ-9 Reaper prăbușită în Marea Neagră. Încă nu se știe ce părți din dronă au putut fi luate de către ruși, potrivit Sevastopul.su.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *