• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Up Date. Arhidiaconul Daniel Farcas a fost dat afară. (Video)

Mar 16, 2023
1 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Arhidiaconul Daniel Farcaș, profesorul de la Seminarul Ortodox din Baia Mare care apare în ultima investigație Recorder (http://bit.ly/3yGvYrS), a fost înlăturat din instituția de învățământ.

Decizia a fost anunțată aseară de Episcopia Maramureșului și Sătmarului, la numai trei ore după apariția materialului Recorder. Asta deși dovezile prezentate în investigația noastră erau în posesia Episcopiei și a conducerii Seminarului de mai bine de un an. Această grabă de a-și anunța decizia aproape de miezul nopții, doar după ce cazul a apărut în presă, confirmă faptul că Episcopia e preocupată în primul rând de propria imagine, nu de protejarea victimelor.

În încercarea de a-și justifica pasivitatea de până acum, Episcopia Maramureșului și Sătmarului afirmă în comunicatul postat pe Facebook (https://bit.ly/3LsoqAs) că, după ce i-a fost reclamat comportamentul profesorului, Episcopul Iustin a cerut conducerii Seminarului să-l transfere pe arhidiaconul Farcaș la altă școală. Practic, să mute un profesor cu probleme grave de comportament în fața altor elevi.

Deși deznodământul aduce o brumă de normalitate, acest caz rămâne revoltător prin felul în care Biserica și Școala au încercat să mușamalizeze întreaga situație, lăsând impresia că, în cazul unor viitoare abuzuri, nu se vor comporta diferit.

Va readucem aminte de filmarea de unde a inceput totul:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *