• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Țările G7 nu vor să scadă plafonul pentru prețul petrolului rusesc – Biden se opune personal (WSJ)

Mar 16, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Țările G7 se opun scăderii plafonului pentru prețul țițeiului rusesc sub nivelul actual de 60 de dolari pe baril, relatează Wall Street Journal, citând surse anonime.

Potrivit sursei citate, președintele american Joe Biden, la o întâlnire cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, săptămâna trecută, a declarat fără menajamente că nu există acum la Washington “apetit pentru ajustarea sancțiunilor”.

Plafonul urmează să fie revizuit în luna martie, iar unele țări UE, în primul rând Polonia și statele baltice, doresc să îl stabilească cât mai jos posibil pentru a reduce veniturile rusești care merg pentru a finanța agresiunea împotriva Ucrainei.

G7 și plafonarea prețului pentru petrolul rusesc

Grupul celor șapte națiuni bogate, Uniunea Europeană și Australia au stabilit plafoane de preț pentru motorina rusă și alte produse petroliere rafinate pentru a menține aprovizionarea piețelor, limitând în același timp veniturile Moscovei în cazul în care va intra în vigoare un embargo al UE.

Măsura UE, care a intrat în vigoare la 5 februarie, urmează unui embargo anterior al UE asupra țițeiului rusesc transportat pe mare, pentru care blocul, G7 și Australia au stabilit un plafon de preț al țițeiului la 60 de dolari pe baril începând cu 5 decembrie 2022.

Coaliția urmărește să pedepsească Rusia pentru invazia sa în Ucraina în urmă cu un an, privând-o de veniturile obținute din exporturile de petrol și produse petroliere, evitând în același timp o creștere a prețurilor care ar putea avea loc dacă petrolul rusesc ar înceta să mai circule pe piețele globale.

Conceput ca o supapă de siguranță față de interdicția UE, care acoperă asigurarea și transportul petrolului rusesc și, prin urmare, riscă să blocheze întregul comerț mondial, mecanismele de plafonare a prețurilor ar permite astfel de servicii cu condiția ca acestea să se producă sub un preț impus.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *