• Sat. Apr 13th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Se arată colții unei crize: prețurile petrolului au scăzut la un nivel neașteptat

Mar 16, 2023

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu peste 5 dolari pe baril, la cel mai redus nivel din mai mult de un an, deoarece neliniştea legată de problemele financiare ale Credit Suisse a agitat pieţele mondiale şi a redus efectul pozitiv al speranţelor unei redresări a cererii de petrol din China, transmite Reuters.

Semnele timpurii ale unei reveniri la stabilitatea pieţei s-au estompat după ce cel mai mare investitor al Credit Suisse, Saudi National Bank, a declarat că nu va putea să-i ofere mai mult ajutor financiar, informează News.ro.

Anunţul a dus la scăderea puternică a acţiunilor  Credit Suisse şi ale altor acţiuni europene.

Nu contează care este activul de risc, în acest moment, oamenii renunţă la diferite instrumente financiare”, a spus Robert Yawger, director pentru contracte futures în domeniul energiei la Mizuho din New York.

“Nimeni nu vrea să meargă acasă cu o poziţie importantă în nimic astăzi… nu ai unde să te ascunzi cu adevărat”, a adăugat acesta.

Scădere trei zile consecutive

Ambele valori de referinţă pentru ţiţei au atins cel mai redus nivel din decembrie 2021 şi au scăzut timp de trei zile consecutive.

Cotaţia ţiţeiului Brent a scăzut cu 4,65 dolari, sau cu 6%, la 72,35 dolari pe baril.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 4,51 dolari, sau cu 6,3%, la 66,84 dolari.

Volatilitatea contractelor pentru Brent şi WTI a fost la cel mai ridicat nivel din mai mult de un an şi ambele au intrat miercuri pe teritoriul de supravândute din punct de vedere tehnic.

Marţi, ambele valori de referinţă au scăzut cu peste 4%, presate de temerile că prăbuşirea Silicon Valley Bank (SVB), săptămâna trecută, şi alte falimente ale băncilor din SUA ar putea declanşa o criză financiară care ar afecta cererea de combustibil.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *