• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Kievul îi răspunde lui Ron DeSantis – Noua stea a republicanilor, invitat să verifice dacă este sau nu război în Ucraina

Mar 15, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Administraţia de la Kiev l-a invitat, miercuri, pe Ron DeSantis, guvernatorul statului american Florida, să efectueze o vizită în Ucraina, după ce politicianul republican a catalogat războiul drept “dispută teritorială”, sugerând că Statele Unite ar trebui să reducă asistenţa.

“Noi suntem siguri că guvernatorul Ron DeSantis, un fost ofiţer militar care a fost mobilizat într-o zonă beligerantă, cunoaşte diferenţa dintre o dispută şi un război. Îl invităm să vină în Ucraina, pentru a înţelege mai profund invazia totală a Rusiei şi ameninţările pe care le generează pentru interesele Statelor Unite”, a declarat miercuri Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, citat de postul de televiziune BBC News, notează Mediafax.

Declarația care a pus paie pe foc

Ron DeSantis, considerat printre favoriţi dacă va decide să intre în cursa pentru desemnarea candidatului republican în scrutinul prezidenţial, a descris invazia rusă în Ucraina drept “dispută teritorială”. “Statele Unite au multe interese vitale – securizarea frontierelor, abordarea crizei capacităţii de reacţie a armatei, obţinerea securităţii şi independenţei energetice, monitorizarea forţei economice, culturale şi militare a Partidului Comunist chinez, dar implicarea suplimentară într-o dispută teritorială între Ucraina şi Rusia nu figurează printre acestea. Finanţarea automată de către Administraţia Biden a acestui conflict cât timp va fi necesar, fără definirea obiectivelor şi a responsabilităţilor, distrage ţara noastră de la cele mai presante provocări”, a declarat Ron DeSantis, conform postului Fox News.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *