• Sun. Dec 3rd, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Înalt oficial ucrainean, după incidentul din Marea Neagră: ‘Putin este gata să extindă conflictul!’

Mar 15, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Incidentul cu dronă de la Marea Neagră arată că președintele rus Vladimir Putin este pregătit să extindă conflictul la nivel regional, transmite șeful Consiliului de Securitate Națională și Apărare din Ucraina, Oleksiy Danilov. Mesajul lui Danilov vine în contradicție cu cel al ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, care a respins posibilitatea escaladării conflictului după prăbuşirea dronei americane în Marea Neagră.

„Incidentul cu drona americană MQ-9 Reaper, provocat de Rusia în Marea Neagră, este semnalul lui Putin de disponibilitate pentru extinderea zonei de conflict cu implicarea altor părți. Tactica all-in este creșterea constantă a ratelor în condițiile unei pierderi strategice în speranța unei schimbări a circumstanțelor”, a declarat Oleksiy Danilov, pe pagina sa de Twitter.

Context tensionat SUA vs. Rusia

Oficiali americani i-au spus ambasadorului rus în SUA că Moscova trebuie să fie mai atentă când zboară prin spaţiul aerian internaţional, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, în urma prăbuşirii unei drone militare americane în Marea Neagră după ce a fost interceptată de avioane de luptă ruseşti, relatează Reuters, informează Agerpres.

Pentagonul a spus că unul din avioanele ruseşti Su-27 a lovit marţi elicea dronei, făcând-o inoperabilă, în timp ce Ministerul Apărării rus a dat vina pe “manevrele bruşte” ale dronei pentru prăbuşire şi a precizat că aeronavele sale nu au intrat în contact cu dispozitivul.

Antonov, ambasadorul rus, a declarat că drona “se îndrepta deliberat şi provocator spre teritoriul rus cu dispozitivul de recepţie-transmisie oprit”.

SUA a anunțat că drona nu a fost recuperată, în timp ce Rusia susține că intenționează să o recupereze ea.

 

sursa:stiripesurse
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *