• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Inflația dă bătăi de cap spaniolilor: paella, mai scumpă ca niciodată, după ce prețurile la ulei și orez au crescut vertiginos

Mar 14, 2023
0 0
Read Time:57 Second

Spaniolii au plătit luna trecută mai mult ca niciodată pentru paella (-unul dintre cele mai renumite preparate din bucătăria tradiţională a Spaniei-n.r.), după ce preţurile la ulei de măsline, orez şi legume au crescut vertiginos, transmite Bloomberg.

Costul ingredientelor de bază necesare pentru a găti felul de mâncare emblematic al Spaniei a crescut cu 19,1% faţă de luna februarie a anului trecut, potrivit indicelui lunar Paella calculat de Bloomberg, pe baza datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică din Spania.

Comparativ, indicele general al inflaţiei în Spania a înregistrat o creştere de doar 6%. Însă, în cazul paella, preţurile au fost influenţate de faptul că preţul uleiului de măsline a crescut cu 33,5% în ritm anual, în timp ce legumele şi legumele s-au scumpit cu 23,6% iar orezul cu 21,2%, potrivit Agerpres.
Preţurile produselor alimentare au continuat să crească rapid chiar şi după ce Guvernul de la Madrid a redus taxele pentru produsele de bază, la începutul anului. Potrivit Ministerului Economiei, scăderea producţiei de fructe şi legume, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, precum şi cererea externă puternică, a stat la baza creşterii preţurilor.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *