• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

UE neagă orice fel de probleme în colaborarea cu Laura Codruța KovesiP

Mar 11, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Comisia Europeană a negat vineri că ar avea probleme în colaborarea cu Parchetul European (EPPO), după ce şefa acestuia, Laura Codruţa Kovesi, a reclamat într-un interviu pentru POLITICO lipsa de cooperare din partea instituţiilor Uniunii Europene, anunță news.ro.

Într-un interviu acordat POLITICO la începutul acestei luni, procurorul-şef european, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că Parchetul European, EPPO, “nu a primit multe informaţii” de la departamentele interne ale Comisiei Europene şi că biroul său, care este însărcinat cu descoperirea şi urmărirea penală a infracţiunilor care implică fonduri UE, este în curs de a stabili întâlniri bilaterale pentru a înţelege de ce. Kovesi s-a plâns, de asemenea, că “numărul rapoartelor pe care le-a primit de la instituţiile europene este foarte mic”, referindu-se la informări sau alerte din partea oficialilor UE.

Comisia Europeană nu exercită nicio influenţă nejustificată asupra Parchetului

Răspunzând la o întrebare adresată de POLITICO, Christian Wigand, purtătorul de cuvânt al Comisiei pe chestiuni de justiţie, egalitate şi statul de drept, a declarat că relaţiile cu EPPO sunt bune. “Cred că, în general, putem spune că avem o cooperare foarte bună cu EPPO şi că am depus multe eforturi pentru a-l înfiinţa şi pentru a ne asigura că are o finanţare adecvată”, a declarat Wigand la briefingul de presă zilnic al Comisiei. Fără să fie întrebat, menţionează POLITICO, purtătorul de cuvânt a mai spus că CE nu exercită nicio influenţă nejustificată asupra Parchetului. “În ceea ce priveşte investigaţiile, EPPO este, desigur, pe deplin independent”, a spus el.

Întrebată dacă EPPO a audiat-o pe preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, în cadrul investigaţiei sale privind achiziţia de vaccinuri de către UE, purtătoarea de cuvânt adjunctă a Comisiei Europene, Dana Spinanţ, a declarat că executivul european nu are încă “nicio informaţie” despre ce vizează investigaţia EPPO.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *