• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Situația la zi pe frontul din Ucraina – Ucrainenii anunță construcția de fortificații/ Rușii acumulează forțe și muniții pentru o ofensivă de proporții/ Update

Mar 11, 2023
0 0
Read Time:8 Minute, 41 Second

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a adoptat, vineri, o decizie menită să faciliteze construirea de fortificații pentru apărare în anumite regiuni. Armata rusă continuă atacurile pe toate fronturile și acumulează în continuare trupe și material pentru o ofensivă de proporții. La Bahmut  luptele sunt violente și detașamentele speciale ale Wagner strâng tot mai mare șurubul.

Potrivit premierului Denis Şmihal, lucrările vor fi efectuate în special cu fonduri din programul elaborat în acest sens de Ministerul Apărării, relatează Rador preluat de BBC. Președintele Zelenski a anunțat în mesajul zilnic că la Bahmut continuă rezistența și ca pagubele rezultate din atacul masiv du rachete de joi încă sunt evaluate.

Update 11.03.2023, ora 13.58 – Regiunea Doneţk: Explozie la Manhuş, soldată cu morţi şi răniţi în rândul ruşilor

Aproximativ 20 de invadatori ruşi au murit şi alţi şapte au fost grav răniţi într-o explozie produsă în satul ucrainean Manhuş, regiunea Doneţk – a anunţat, sâmbătă, consilierul primarului din Mariupol, Petro Andriuşcenko, potrivit Rador. Potrivit acestuia, mai multe explozii s-au auzit în raionul Mariupol în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:00. Ulterior, o explozie a fost raportată în Manhuş.

Update 11.03.2023, ora 13.45 – Institutul American pentru Studiul Războiului a analizat ultimele mișcări de pe frontul din Ucraina

Principalele constatări ale Institutului American pentru Studiul Războiului:

Forțele ruse continuă să construiască linii defensive în zonele din spate. Forțele armate ale RF au efectuat atacuri limitate de-a lungul liniei Svatovo-Kremennaya.

Forțele ruse au făcut progrese la Artyomovsk, curăță partea de est și au avansat spre noi poziții în nord-vestul orașului, la 800 de metri de fabrica de prelucrare a metalelor AZOM.

Forțele ruse continuă activitățile de recunoaștere în apropierea insulelor din Delta Niprului.

Reprezentanții autorităților ruse continuă să anunțe noi proiecte de infrastructură pentru îmbunătățirea comunicării dintre Rusia continentală și teritoriile eliberate.

Update 11.03.2023, ora 12.00 – Explozii raportate la Herson

Mai multe explozii au fost raportate, sâmbătă dimineaţă, în oraşul ucrainean Herson – potrivit unor canale locale de Telegram. Autorităţile şi armata ucraineană nu au comentat situaţia, anunță RBC, potrivit Rador. Între timp, administraţia regională a transmis că, în ultimele 24 de ore, ruşii au atacat de 71 de ori teritoriul regiunii Herson. Trei persoane au murit şi alte cincia u fost rănite. Ruşii au folosit, în total, 335 de obuze.

Update 11.03.2023, ora 11.10 – Mișcări de trupe pe linia frontului, La Bahmut, acolo unde Ucraina concentrează tot mai multe forțe

Armata ucraineană îşi mută o parte din forţele sale din zona pe care o controlează în regiunea Zaporojie (sudul Ucrainei) în direcţia Bahmut, unde au loc în prezent cele mai înverşunate lupte, a declarat sâmbătă Vladimir Rogov, liderul mişcării “Împreună cu Rusia”, citat de EFE. – DETALII

Update 11.03.2023, ora 10 – Sute de persoane fizice și juridice au fost sancționate printr-un decret semnat de Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat un decret prin care a pus în aplicare o decizie a Consiliului de Securitate și Apărare Naţională de a introduce sancțiuni împotriva a 120 de persoane fizice și 287 de persoane juridice, inclusiv ucrainene. – DETALII

Update 11.03.2023, ora 8.26 – Peste 1.000 de militari ruşi au fost ucişi în Ucraina în ultimele 24 de ore (armata ucraineană)

Forţele ucrainene au lichidat 1.010 de militari ruși în ultimele 24 de ore, astfel că numărul ocupanţilor ucişi pe front, de la începutul războiului, a ajuns la 158.000 – potrivit unui raport publicat, sâmbătă, de Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Update 11.03.2023, ora 8.24, Consilierul lui Zelenski anunță că rezistența la Bahmut continuă

Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, a adeclarat că Ucraina și armata naţională au suficiente resurse pentru a apăra oraşul Bahmut, din regiunea estică Doneţk, unde au loc cele mai aprige lupte de pe linia frontului. “Avem încă suficiente resurse pentru a rezista acolo. Putem efectua și mici contraofensive în zonele adiacente. Dar trebuie să aibă loc schimbări tactice” – a detaliat consilierul, într-un interviu pentru Le Figaro. – DETALII

Update 11.03.2023, 0ra 8.22 – SBU a reținut o informatoare care îi ajuta pe ruşi să lanseze atacuri cu rachete

Specialiștii cibernetici ai Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au identificat o informatoare a ruşilor care coordona atacurile cu rachete asupra orașului ucrainean Mikolaiv – a transmis (SBU). Potrivit anchetei, suspecta, care a fost reţinută de autorităţi, este o rezidentă din Mikolaiv, care, la începutul invaziei la scară largă, a susținut invadatorii și a vorbit în mod activ despre acest lucru pe rețelele de socializare. Astfel, femeia a intrat în atenția inamicului, care a racolat-o de la distanță. Femeia a colectat informații despre locațiile forțelor de apărare ucrainene și ale infrastructurii critice din regiunea Mikolaiv. Ofițerii SBU au reținut-o pentru tentativă de colectare și diseminare de informații clasificate. În timpul unei percheziții la domiciliul acesteia, ofițerii de poliție au găsit un telefon mobil cu dovezi ale corespondenței cu agresorul rus. Femeia se află în arest, ancheta fiind în curs de desfășurare, anunță Ukrinform.

Update 11.03.2023, 0ra 8.20 Președintele Zelenski a decorat 94 de militari ucraineni, dintre care unul post-mortem

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acordat premii de stat pentru 94 de militari ucraineni, dintre care unul post-mortem. Potrivit unui decret publicat, vineri, pe site-ul șefului statului, militarii au fost decorați pentru curajul și sacrificiul manifestate în apărarea suveranității statului și integrității teritoriale a Ucrainei şi loialitatea față de jurământul militar. Aceştia au primit, printre altele, ordinele “Bohdan Hmelniţki”, “Danilo Haliţki”, “Pentru curaj” și “Pentru un serviciu ireproșabil”, precum şi medalii “Pentru serviciul militar în folosul Ucrainei”, “Apărătorul Patriei”, “Pentru salvarea vieților” și “Pentru serviciu impecabil”, relatează Ukrinform.

Update 11.03.2023, 0ra 8.15 – Ucraina neagă că în țară ar fi ajuns sistemele de rachete Patriot.

Iuri Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, a declarat că ucrainenii vor afla când vor ajunge în ţară sistemele de rachete antiaeriene Patriot “prin intermediul informațiilor despre primul avion inamic doborât”. “Nu există, deocamdată, nu am văzut… Veți ști când va fi doborât primul avion” – declarat Ihnat potrivit Interfax. – DETALII

Update 11.03.2023, ora 8.05 – Oficialii ucraineni au cerut, vineri, unei aripi istorice aliniate cu Rusia a Bisericii Ortodoxe să părăsească un complex mănăstiresc din Kiev, aceasta fiind cea mai recentă decizie luată împotriva unei confesiuni privite cu suspiciune de guvern, relatează Reuters.

Kievul a luat această decizie împotriva Bisericii Ortodoxe Ucrainene (UOC) – care a acceptat autoritatea patriarhului Moscovei după ce Rusia şi-a lansat anul trecut invazia pe scară largă – pe motiv că este pro-rusă şi colaborează cu Moscova. Patriarhul Moscovei, Kirill, a sprijinit ferm invazia – DETALII

Update 11.03.2023, ora 8.00, Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că se așteaptă ca la summitul NATO de la Vilnius, din luna iulie, Alianța să facă pași necesari în ceea ce privește garanțiile de securitate pentru Ucraina, relatează RBC.

“În ceea ce priveşte summitul de la Vilnius, suntem invitaţi, dar am dori să vedem nişte paşi corespunzători înainte, în afară de statutul pe care îl avem astăzi, în relaţiile noastre cu NATO”, a declarat Zelenski, vineri, în cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul Finlandei, Sanna Marin, care a vizitat Kievul.

Liderul ucrainean a mulțumit tuturor țărilor membre NATO care sprijină forţele Ucrainei pe câmpul de luptă. Totodată, președintele a subliniat importanța obținerii de garanții de securitate pentru Ucraina. “Chiar dacă nu putem fi în NATO pe timp de război, ne-am dori să avem garanții de securitate corespunzătoare pe această cale, cât timp nu suntem în NATO. Astfel de paşi către Ucraina dinspre țările NATO, astfel de garanții de securitate așteptăm de la summitul de la Vilnius”, a subliniat Zelenski – DETALII

Update 11.03.2023, ora 7.55 – Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că, de la începutul invaziei la scară largă, armata rusă a tras asupra Ucrainei peste 5.000 de rachete și a folosit mai mult de 1.000 de drone “kamikaze” pentru a ataca teritoriul ţării, relatează RBC.

“Rusia a folosit deja împotriva oraşelor noastre peste 5.000 de rachete, mai mult de 1.000 de drone mortale, în primul rând iraniene. De ce a venit Federația Rusă pe pământul nostru? A avut măcar un argument corect pentru a începe acest război? Nu a existat nici măcar unul. Acesta este un război deschis al tiraniei împotriva libertății” – a declarat Zelenski, într-un mesaj adresat, vineri, participanților la American Enterprise Institute World Forum.

Potrivit preşedintelui, războiul declanşat de Rusia se bazează pe ură și dorința de a jefui națiunea vecină, pe dorința Kremlinului de a șterge identitatea ucraineană, de a fura pământ, resurse și cultură.

“Pentru prima dată după mulți ani, Europa vede cum răul trage în mod deliberat și cinic asupra bisericilor, cum fură chiar și cereale și echipamente de la fermieri, ucigând proprietarii. Sute de școli ucrainene distruse, cărți în limba ucraineană arse de ocupant, profesorii și reprezentanți ai autonomiei locale executaţi, mii de copii ucraineni deportați în Federația Rusă…” – a adăugat șeful statului ucrainean – DETALII

Update 11.03.2023, ora 7.50, Ministrul adjunct al apărării al Ucrainei, Hanna Maliar, susține că Rusia nu și-a schimbat obiectivul strategic în război şi vrea în continuare să ocupe estul și să distrugă complet Ucraina ca stat.

“Obiectivele strategice ale Federației Ruse în războiul împotriva Ucrainei rămân neschimbate. Inamicul nu renunță la planurile sale de a ne distruge și de a ne captura statul”, scrie Maliar pe Telegram. Ministrul adjunct al apărării subliniază că scopul principal al Moscovei rămâne ocuparea completă a estului Ucrainei, în special a regiunilor Donețk și Luhansk. În pofida tuturor eforturilor rușilor, aceștia încă nu reușesc să-și ducă la capăt planurile.

„Inamicul își concentrează principalele eforturi în estul Ucrainei și încearcă să ducă la bun sfârșit planul de a ajunge la frontierele administrative ale regiunilor Donețk și Luhansk. Cu toate acestea, nu reușesc să facă asta de câteva luni” – a adăugat Maliar.

Update 11.03.2023, ora 7.48

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a adoptat, vineri, o decizie menită să faciliteze construirea de fortificații pentru apărare în anumite regiuni.

Oficialul a explicat că, după ce administrațiile militare regionale își stabilesc nevoile în domeniul apărării, propunerile privind creșterea finanțării trebuie trimise Cabinetului de Miniştri.

Șmihal a remarcat că acest lucru ar trebui să asigure construirea rapidă a fortificațiilor pentru necesităţile de apărare, acolo unde este nevoie.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *