• Sat. Apr 13th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Doliu în Formula 1: fiul președintelui FIA a murit în urma unui accident de mașină la doar 29 de ani

Mar 11, 2023

Fiul președintelui Federației Internaționale de Automobilism, Mohammed Ben Sulayem, a murit în urma unui accident de mașină în Emiratele Arabe Unite.

Un purtător de cuvânt al forului care se ocupă de conducerea sporturilor cu motor la nivel mondial a confirmat că Saif Ben Sulayem, 29 de ani, a murit după ce a fost implicat într-un accident rutier marți, în Dubai.
Nu sunt așteptate alte comentarii din partea FIA sau a lui Ben Sulayem, care a solicitat confidențialitate.
Saif Ben Sulayem călcase pe urmele tatălui său participând la sporturile cu motor, concurând în 2016-17 în seria Formula 4 din Emiratele Arabe Unite împotriva actualilor debutanți în Formula 1 Logan Sargeant și Oscar Piastri, terminând chiar pe locul șapte în mai multe evenimente.
Cu toate acestea, a decis să nu-și continue cariera la nivel internațional și să rămână în Orientul Mijlociu.

Pasionat de supercaruri

Instagram-ul său arată, de asemenea, că împărtășește pasiunea tatălui său pentru mașinile rapide. El a postat multe fotografii cu Bugatti Veyron, McLaren-uri și mașini vechi de raliu, în timp ce călătorește în jurul lumii împreună cu tatăl său.
Fostul pilot de raliuri Mohammed Ben Sulayem este șeful FIA, care supraveghează mai multe discipline de curse, inclusiv Formula 1
.În vârstă de 61 de ani a fost numit președinte al FIA în decembrie 2021, dar a anunțat în luna februarie a acestui an că se va retrage din implicarea directă în F1.Această decizie a fost luată după ce Ben Sulayem a intrat în conflict în timpul intersezonului cu proprietarii și părțile implicate în Formula 1.
Proprietarii din F1 și Ben Sulayem s-au contrat în legătură cu posibilitatea de a primi noi echipe pe grila de start și cu viitorul drepturilor media ale sportului.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *