• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Urmează marea ofensivă rusă în Ucraina? Mercenarii Wagner recrutează masiv luptători

Mar 10, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Gruparea paramilitară Wagner a deschis centre de recrutare în 42 de oraşe ale Rusiei pentru a trimite mai multe trupe în campania militară rusă în Ucraina, a anunţat pe Telegram fondatorul acestei grupări de mercenari, Evgheni Prigojin, transmit agenţiile AFP şi EFE, relatează Agerpres.

“În 42 de oraşe din Rusia au fost deschise centre pentru recrutare în armata privată Wagner”, vor fi recrutaţi “noi combatanţi, care vor merge împreună cu noi să-şi apere patria şi familia; să construiască viitorul nostru comun şi să apere memoria trecutului”, a menţionat Prigojin în mesajul său.

„Vom continua să înaintăm”

“În pofida rezistenţei colosale a armatei ucrainene, vom continua să înaintăm. Deşi ni se pun beţe în roate la fiecare pas, vom depăşi asta împreună”, a promis liderul Wagner, în această ultimă partea a mesajului său el acuzând din nou responsabilii armatei ruse că restricţionează accesul grupării Wagner la muniţii.

Această grupare, care este vârful de lance al campaniei militare ruse în estul Ucrainei şi în special în asediul asupra oraşului Bahmut, unde se dau cele mai sângeroase lupte din ultimele luni, a denunţat în mod repetat lipsa de sprijin din partea Ministerului rus al Apărării, Prigojin mergând până la acuzaţii de trădare.

Reclamația liderului Wagner

Liderul Wagner a reclamat recent că i-au fost blocate comunicaţiile şi permisele de trecere către organismele de decizie ruseşti pentru a-l împiedica să ceară muniţie pentru compania sa, transmite vineri EFE, potrivit Agerpres. “Pentru a mă împiedica să cer muniţie, mi-au deconectat toate telefoanele de comunicaţii speciale din toate birourile şi din toate unităţile”, a spus Prigojin, într-o înregistrare audio postată pe contul său de Telegram. El a subliniat că situaţia nu s-a schimbat în ceea ce priveşte lipsa de muniţie, care durează de săptămâni pentru Grupul Wagner, principala forţă de asalt rusă la Bahmut, în cele mai aprige lupte din estul Ucrainei.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *