• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Putin își freacă palmele: ‘UE a epuizat sancțiunile împotriva Rusiei’ – șeful serviciului de politică externă al UE

Mar 10, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, primește o veste importantă de la începutul războiului din Ucraina. În acest an Uniunea Europeană practic a epuizat posibilitățile de a introduce noi sancțiuniîmpotriva Rusiei, a declarat șeful serviciului de politică externă al UE, Josep Borrell, într-un interviu acordat portalului Euractiv și publicat astăzi, relatează TASS, potrivit RADOR.

“Din punctul de vedere al sancțiunilor (față de Rusia) este puțin ce se mai poate întreprinde, însă putem spori în continuare ajutorul militar și financiar pentru Ucraina”, a afirmat Borrell.

Ucraina trebuie ajutată financiar

El a explicat că pe parcursul anului Uniunea Europeană a introdus treptat noi restricții, de aceea o asemenea situație de fapt nu trebuie să provoace uimire. După părerea sa, o atenție deosebită trebuie acordată acum acordării de ajutor financiar pentru Ucraina.

Sancțiunile, efect și pentru dolar

Sancţiunile internaţionale conduse de SUA împotriva Rusiei au început să erodeze dominaţia de zeci de ani a dolarului în tranzacţiile internaţionale cu petrol, deoarece majoritatea tranzacţiilor cu India, principalul client al Rusiei pentru ţiţeiul livrat pe mare, au fost încheiate în alte valute, transmite Reuters.

Ultimul pachet de sancțiuni

Ultimul pachet de sancţiuni impus de Uniunea Europeană Rusiei – al zecelea pachet – la un an de la începutul războiul în Ucraina vizează 121 de persoane şi entităţi, inclusiv producători iranieni de drone, în timp ce Statele Unite au adoptat la rândul lor un nou set de sancţiuni împotriva Rusiei, acesta incluzând şi intermediari europeni, relatează AFP și Agerpres.  Moscova a denunţat “tentative inutile şi nechibzuite” de a “submina sistemul nostru industrial şi potenţialul nostru financiar”. “Pregătim măsuri de represalii care vor continua să fie elaborate în baza principiului strict al reciprocităţii şi caracterului inevitabil al pedepsei”, a afirmat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *