• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Polițist bucureștean, prins în flagrant în timp ce încasa o șpagă: se lăuda că ‘intervine’ la superiori

Mar 10, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

Un polițist local din București a fost prins în flagrant în timp ce primea o șpagă. El a fost reţinut de procurori, fiind acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită.

„Ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție – DAMBJI, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au prins în flagrant, la data de 09.03.2023, o persoană, care are calitatea de polițist local în cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București, în timp ce primea o sumă de bani, aceasta fiind cercetată în prezent sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită”, transmite DAMBJI.

Cum a acționat polițistul

„La data de 06.03.2023, inculpatul, în calitate de polițist local în cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București – Direcția Control – Serviciul desființări construcții ilegale, a constatat faptul că, la imobilul aflat în propietatea denunțătorului, situat la o adresă din București – sector 4, într-o zonă inclusă în categoria zonelor protejate, se efectuează lucrări pentru care nu s-a obținut autorizația prevăzută de lege.

În data de 08.03.2023, inculpatul a pretins de la denunțător o sumă de bani pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu ca urmare a celor constatate în data de 06.03.2023, susținând, totodată, ca va interveni și pe lângă superiorii săi ierarhici pentru ca aceștia să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu cu privire la respectivele constatări. În data de 09.03.2023, persoana în cauză a primit suma de 3.000 de lei de la denunțător în scopul menționat anterior, fiind prinsă în flagrant”, mai precizează sursa citată.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de persoană în cauză și reținerea pentru 24 de ore, urmând ca inculpatul să fie prezentat în cursul zilei de astăzi Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *