• Tue. Feb 27th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Papa Francisc afirmă că războiul din Ucraina este parțial alimentat de ‘interese imperiale, nu doar ale imperiului rus’

Mar 10, 2023

Războiul din Ucraina este condus de interesele mai multor “imperii” și nu doar de cele ale Rusiei, a declarat Papa Francisc într-un interviu publicat vineri, notează agenția Reuters.

Papa Francisc a spus că conflictul este alimentat de “interese imperiale, nu doar ale imperiului rus, ci și ale imperiilor din alte părți”.

El și-a exprimat disponibilitatea de a discuta cu președintele rus Vladimir Putin pentru a face apel la pace.

Suveranul pontif s-a adresat televiziunii elvețiene italiene RSI, într-un interviu care urmează să fie difuzat duminică. Extrasele au fost publicate vineri de cotidianele italiene La Repubblica, La Stampa și Corriere della Sera.

Papa Francisc, dispus să demisioneze

Francisc, care are 86 de ani și marchează la 13 martie cea de-a zecea aniversare a alegerii sale, a mai spus că va demisiona dacă va fi prea obosit și își va pierde capacitatea de a guverna Biserica Romano-Catolică.

Luna trecută, el spusese că demisiile papale ar trebui să aibă loc doar în circumstanțe excepționale.

Predecesorul său, Benedict al XVI-lea, care a murit pe 31 decembrie la vârsta de 95 de ani, a devenit primul suveran pontif care a demisionat în aproximativ 600 de ani, când a renunțat în 2013.

Întrebat ce l-ar putea determina să ia aceeași decizie de a demisiona, Francisc a spus: “O oboseală care nu te face să vezi lucrurile clar. O lipsă de claritate, de a ști cum să evaluezi situațiile”.

Francis a spus că îi este “un pic rușine” să folosească un scaun cu rotile din cauza unei afecțiuni la genunchi.

“Sunt bătrân. Am mai puțină rezistență fizică, (problema) genunchiului a fost o umilință fizică, chiar dacă recuperarea merge bine acum”, a spus el.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *