• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Kim Jong Un a ordonat armatei din Coreea de Nord să se pregătească de război

Mar 10, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat armatei să intensifice exerciţiile pentru a răspunde unui „război adevărat”, dacă este necesar, a transmis vineri presa de stat, după ce liderul de la Phenian a asistat la un exerciţiu de atac menit să demonstreze capacităţile ţării, relatează Reuters.

Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune în largul coastei sale de vest, a declarat armata sud-coreeană, adăugând că analizează posibilitatea ca Nordul să fi lansat mai multe rachete simultan din aceeaşi zonă.

Fotografiile publicate de agenţia de presă nord-coreeană KCNA relevă că cel puţin şase rachete sunt lansate în acelaşi timp.

Kim ordonă armatei să se pregătească de război

KCNA a transmis că o unitate pregătită pentru „misiuni de atac” a tras o „salvă puternică în apele vizate” şi şi-a demonstrat capacitatea de a „răspunde un război real”.

„(Kim) a subliniat că subunităţile de asalt ar trebui să fie strict pregătite pentru cea mai mare perfecţiune în îndeplinirea celor două misiuni strategice, prima de a descuraja un război şi a doua pentru a lua iniţiativa în război, prin intensificarea constantă a diferitelor simulări pentru război adevărat…”, a relatat KCNA.

Kim a fost însoţit de fiica sa, care a apărut recent la o serie de evenimente majore.

Cele mai recente lansări de rachete au avut loc în momentul în care Statele Unite şi Coreea de Sud urmau să demareze exerciţii militare la scară largă cunoscute sub numele de Freedom Shield, săptămâna viitoare. Coreea de Nord a calificat exerciţiile aliaţilor drept o repetiţie pentru invazie.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *