• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Cele mai negre previziuni se adeveresc – Rusia ar putea furniza Chinei plutoniu îmbogățit, afirmă Statele Unite

Mar 10, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 6 Second

După cum au explicat Statele Unite, mai multe “media cu sursă deschisă” au raportat cum Rosatom, compania de stat rusă specializată în energie nucleară, furnizează plutoniu puternic îmbogățit pentru reactoarele de reproducere rapidă din China.

Rusia ar putea furniza Chinei plutoniu puternic îmbogățit pentru reactoarele sale de reproducere rapidă, care sunt proiectate să producă combustibil prin generarea de mai mult material decât consumă, a declarat Departamentul de Apărare al SUA într-un comunicat preluat de El Periodico și citat de Rador.

“Este foarte îngrijorător să vedem că Rusia și China cooperează în acest sens”, a declarat, miercuri, John F. Plumb, secretarul adjunct al apărării al SUA pentru politica spațială, în timpul unei audieri a subcomisiei strategice pentru serviciile armate a Camerei Reprezentanților, la care s-a făcut ecou declarația Pentagonului.

După cum a explicat el, mai multe “media cu sursă deschisă” au raportat cum Rosatom, compania de stat rusă specializată în energie nucleară, furnizează plutoniu puternic îmbogățit pentru reactoarele de reproducere rapidă din China.

“Este posibil ca Rusia și China să aibă negocieri în acest sens, dar nu se poate evita faptul că reactoarele de reproducere folosesc plutoniu, iar plutoniul este utilizat pentru fabricarea de arme”, a adăugat înaltul oficial, potrivit notei Pentagonului.

“Deci înţeleg că Departamentul de Apărare este îngrijorat. Și, desigur, asta coincide cu preocupările noastre cu privire la încercarea Chinei de a-și extinde forțele nucleare, având în vedere că este nevoie de mai mult plutoniu pentru a fabrica mai multe arme”, a adăugat Plumb.

China și Rusia au plasat armele nucleare, războiul spațial și loviturile cu rază lungă în centrul strategiilor lor de a contracara Statele Unite și aliații lor, a avertizat el.

Și, în plus, Beijingul “este implicat – a reiterat el – într-o extindere și diversificare semnificativă și accelerată a forțelor sale nucleare. În plus, Rusia și China văd spațiul ca pe un domeniu de război”.

China are, de asemenea, un inventar din ce în ce mai mare de sisteme complexe de atac la distanță lungă, care pun în pericol forțele americane la distanțe din ce în ce mai mari, a precizat înaltul oficial.

“Iresponsabilul zăngănit de săbii nucleare al președintelui rus Vladimir Putin a subliniat și mai mult importanța descurajării nucleare a Statelor Unite, care este fundamentul securității naționale”, a spus el.

Această mărturie în fața Congresului vine într-un moment în care relațiile dintre China și Statele Unite au fost încordate după invadarea Ucrainei de către Rusia și poziția ambiguă a Beijingului în această chestiune, care a evitat să o condamne.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *