• Fri. Mar 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Polonia: operatorul de stat Gaz-System solicită sprijin din partea UE pentru infrastructura de hidrogen

Mar 9, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Operatorul de stat al rețelei de gaze din Polonia, Gaz-System, a declarat că a solicitat obținerea statutului de proiect de interes comun (PIC) pentru trei infrastructuri de hidrogen, pentru a le face eligibile pentru finanțare din partea UE, scrie renewablesnow.com.

Proiectele includ un coridor pentru transportul hidrogenului din Finlanda, prin statele baltice și Polonia către Germania, infrastructură care conectează producătorii autohtoni de hidrogen și o stocare a hidrogenului în Damaslawek, provincia centrală Wielkopolskie, a declarat vineri compania.

Proiectele de interes comun leagă sistemele energetice ale țărilor UE și pot beneficia de proceduri accelerate de autorizare și de finanțare în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei (CEF).

Noul regulament

Regulamentul revizuit privind rețelele transeuropene în domeniul energiei (TEN-E) prevede acordarea unui statut PIC instalațiilor care creează o infrastructură europeană integrată pe bază de hidrogen, a menționat Gaz-System, adăugând că va putea depune o cerere de cofinanțare din partea CEF după ce noua listă PIC va fi adoptată de instituțiile UE în toamna anului 2023.

Gaz-System operează principalele conducte de gaze naturale ale Poloniei și deține terminalul GNL din portul baltic Swinoujscie. Gaz-system a subliniat că proiectele sale sunt în conformitate cu prioritățile politicii UE în domeniul infrastructurii de gaze naturale, fapt confirmat de locul lor în listele PIC existente.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *