• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Chișinăul e în alertă după informările Transnistriei privind un posibil complot: anchetă începută de forțele de securitate / precizările premierului

Mar 9, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 12 Second

Autorităţile din Republica Moldova au anunţat, joi, că anchetează informaţiile raportate de regimul prorus de la Tiraspol privind dejucarea unui complot atribuit Ucrainei, dar Administraţia de la Kiev a negat implicarea, denunţând o “provocare” a Rusiei, relatează Mediafax.

  • Context: Ministerul Securității de la Tiraspol a anunțat, joi, că ar fi dejucat un atac terorist care i-ar fi vizat pe liderii regimului separatist prorus de la Tiraspol, atribuind complotul Serviciului ucrainean de Securitate (SBU).

“Autoritățile naționale competente investighează informația despre un presupus atentat terorist în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Organele abilitate vor reveni cu detalii”, a anunțat Biroul de Reintegrare din Republica Moldova, citat de publicaţia Jurnal de Chişinău.

Ce spue premierul R. Moldova

“Noi nu avem o confirmare a acestor lucruri. Biroul de Reintegrare deja a emis un comunicat, dar este important să spunem că situația în Republica Moldova este stabilă. Biroul de Reintegrare reușește să alinieze stânga Nistrului la obiectivul nostru de pace și stabilitate. Nu există pericole de escaladare în acea zonă. Guvernul are grijă să asigure pacea, să facă față provocărilor care încă mai sunt. Eu încurajez toată lumea să-și facă bine lucrul la locul de muncă, să continuăm să producem și să ne dezvoltăm. Instituțiile publice deja au demonstrat că au capacitatea de a preveni orice tentativă de destabilizare, indiferent în care parte a Republicii Moldova are loc aceasta”, a afirmat premierul Dorin Recean.

Kievul neagă

Administraţia de la Kiev a negat orice implicare în vreun complot. “Orice declaraţie din partea falsei Republici Autonome Transnistria privind participarea SBU la pregătirea unui atentat terorist trebuie considerată drept o provocare orchestrată de Kremlin”, a transmis Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU), potrivit cotidianului Le Monde.

Cine ar fi fost vizat?

Transnistria – regiune separatistă din estul Republicii Moldova – a anunţat joi că a dejucat o tentativă de asasinare a liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a transmis agenţia de presă oficială rusă RIA Novosti, citată de Reuters.

SBU ar fi comandat tentativa

RIA Novosti citează oficiali de securitate transnistreni care susţin că tentativa de asasinat a fost comandată de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Nu este clar deocamdată dacă aceştia au prezentat dovezi care să le susţină acuzaţiile, notează Reuters, conform Agerpres.

“Ministerul Securităţii Statului al Republicii Moldoveneşti Nistrene informează despre prevenirea unui atac terorist. Crima, ordonată de SBU, era pregătită împotriva unui număr de oficiali transnistreni. Suspecţii au fost reţinuţi. Ei fac depoziţii”, se arată în comunicatul de presă al ministerului, citat de RIA Novosti.

Atacatorii ar fi pregătit un atac terorist în centrul Tiraspolului şi, pe lângă eliminarea liderilor transnistreni, mizau pe un număr mare de victime, notează agenţia de presă rusă.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *