• Fri. Mar 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

România va cumpăra un batalion de tancuri americane

Mar 7, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Generalul-maior Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente, a transmis că România va cumpăra un batalion de tancuri americane Abrams. Anunţul a fost făcut în podcastul săptămânal al MApN.

„Zilele acestea vom trimite către Parlamentul României, pentru aprobarea prealabilă a Parlamentului, achizițiile care se referă la obuzierele propulsate pe șenile. De asemenea, mașina de luptă a infanteriei pe șenile, sistemele de apărare aeriană cu bătaie scurtă și foarte scurtă, dar și două tipuri de rachete pentru avioane F-16. În același timp este pe parcursul de a merge spre aprobarea prealabilă a Parlamentului cererea noastră de aprobare a unei achiziții pentru un batalion de tancuri Abrams”, a declarat generalul-maior Incicaș. conform observatornews.ro.

Decizia cumpărării celor 54 de tancuri Abrams a aparținut Statului Major al Forțelor Terestre

Incicaș a precizat că decizia cumpărării celor 54 de tancuri Abrams a aparținut Statului Major al Forțelor Terestre și a fost luată în urma unei evaluări.

„Foarte simplu. Pentru că Statul Major al Forțelor Terestre a considerat că pentru misiunea brigăzii pe care vrea să o întărească cu acest tip de tanc, Abrams e cel mai bun mijloc și are o unicitate în realizarea misiunilor. (…). În ceea ce privește acest tanc mă amuz că toate lumea își închipuie „Ok, iau un tanc vechi”, fără să cunoască specificul american de modernizare a tancului. Dacă vorbim de aducerea unui tanc într-o companie, dezbrăcarea lui completă, tratarea lui cu un sistem de protecție și echiparea lui cu echipamente noi în conformitate cu varianta cerută de noi”, potrivit oficialului MApN.

Achiziția se va face prin procedură G2G

Achiziția se va face prin procedură G2G (guvern la guvern), în contextul în care achiziția vizează doar un batalion. „În ceea ce privește acest tanc, fiind un batalion, produsul va fi achiziționat printr-o achiziție de tip guvern la guvern (G2G), el nefiind vândut într-un sistem comercial de tipul relației directe cu compania”, potrivit generalului-maior Teodor Incicaș.

Sursa:gazetadesud

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *