• Fri. Mar 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Procurorii ruși au lovit puternic – Transparency International, declarată organizaţie ‘indezirabilă’

Mar 7, 2023
0 0
Read Time:54 Second

Parchetul General al Rusiei a încadrat luni grupul anticorupţie Transparency International, cu sediul în Germania, la categoria “organizaţie indezirabilă”, anunţă agenţia TASS, potrivit news.ro.

“S-a constatat că activităţile acestei organizaţii depăşesc în mod clar scopurile şi obiectivele declarate”, se arată într-un comunicat al Parchetului General rus. “Acţionând în mod oficial ca o organizaţie care luptă împotriva corupţiei în întreaga lume, aceasta intervine în afacerile interne ale Federaţiei Ruse, ceea ce reprezintă o ameninţare la adresa fundamentelor ordinii constituţionale şi a securităţii Federaţiei Ruse”, precizează instituţia.

Eticheta “indezirabil” a fost aplicată în cazul a zeci de grupuri străine

Eticheta “indezirabil” a fost aplicată în cazul a zeci de grupuri străine, de când Rusia a început să folosească această clasificare, în 2015, şi adesea serveşte ca un pas premergător pentru ca Ministerul Justiţiei să interzică o organizaţie în mod direct.

De altfel, agenţia TASS precizează că informaţiile privind această decizie au fost trimise Ministerului rus al Justiţiei pentru a fi incluse în lista organizaţiilor neguvernamentale străine şi internaţionale ale căror activităţi sunt recunoscute ca fiind indezirabile în Federaţia Rusă.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *