• Sun. Mar 26th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Probleme la Autostrada Moldovei: după lilieci și vestigii romane, acum o altă situație lovește neașteptat

Mar 7, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Autostrăzile din România se construiesc greu, iar de multe ori sunt ținute în loc de probleme legate de mediu, cum ar fi relocarea liliecilor sau descoperirea unor vestigii romane. La construcția Autostrăzii Moldovei problemele sunt legate de culturile oamenilor.

Circuitul autostrăzii trece prin satele din zona Moldovei, iar oamenii sunt nemulțumiți din cauza faptului că li s-au luat pământurile. În multe zone, autostrada trece prin locurile unde oamenii își cultivau legumele.

Nicolae Cristea, un bărbat de 68 de ani, mărturisește că, fără să fi fost înștiințat de vreo autoritate, s-a trezit peste noapte cu utilajele constructorului pe terenul său. L-au lămurit doar muncitorii că o să primească la un moment dat o despăgubire, informează Adevărul.

„Am avut 6.700 de metri pătrați. Mi-a luat 1.300 și-ntr-o parte, și-n alta. Nu ne întreabă nimeni nici dacă ne dă bani, nimic. Au venit noaptea ca hoții și au săpat. Ne-am trezit dimineața cu mormanele de pământ”, spune Nicolae Cristea.

În altă localitate, oamenii se plâng că nu pot ajunge în propriile grădini, după ce va trece autostrada.

„Avem mulți terenurile tăiate în două. Probabil, o să facem lucrările agricole de o parte, apoi ne mutăm cu muncile câmpului dincolo, pe podurile care vor fi la zeci de kilometri distanță între ele”, zice Dumitru Isivoiu.

 

 

sursa:stiripesurse
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *