• Fri. Mar 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ucrainenii au dat MAT. Nu se pot face măsurători în Deltă fără acordul armatei ucrainene (Surse)

Mar 6, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Scandalul legat de lucrările de dragare făcute de ucraineni pe canalul Bâstroe capătă noi nuanțe. La Ministerul Transporturilor din România a avut loc o întâlnire între specialiștii din Ucraina și cei din România.

Citește și: Răsturnare totală de situație în scandalul Bâstroe: care este situația acum, în Delta Dunării

Conform surselor noastre, specialiștii din Ucraina s-au dovedit extrem de deschiși și au pus la dispoziția autorităților din România toate datele cerute.

Discuția s-a complicat puțin, în momentul în care partea română a cerut să le fie permis accesul pe teritoriul Ucrainei pentru măsurători. Civilii din Ucraina au spus că este război și este nevoie de acordul armatei pentru o astfel de operațiune.

Totul a rămas în aer, iar România așteaptă un răspuns din partea armatei Ucrainei pentru a putea intra pe Bâstroe.

Ucrainenii vor vorbi cu armata și frontiera pentru asigurarea protecției. Următoarea sedință între ministerele Transporturilor din cele două țări o sa fie zilele următoare.

Nu a scăzut nivelul apei în Delta Dunării

Specialiștii de la Apele Române au efectuat măsurători în Delta Dunării, dar și pe canalul Bâstroe și au constatat faptul că debitul apei nu a scăzut remarcabil în perioada 2017-2023.

Cei de la Apele Române arată faptul că s-au produs doar fenomene de eroziune în zonele cu pante line. La adâncimile maxime nu s-au produs reduceri ale debitului pe canalele Dunării.
Sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *