• Fri. Mar 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Tensiuni Turcia-SUA: Ambasadorul american la Ankara, chemat să dea explicații

Mar 6, 2023
0 0
Read Time:57 Second

Turcia l-a convocat luni pe ambasadorul american Jeff Flake pentru a-i cere explicaţii cu privire la vizita în nord-estul Siriei, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, a şefului Statului Major Întrunit al armatei SUA, generalul Mike Milley, relatează agenţia Anadolu.

Generalul Mark Milley, şeful Statului Major Întrunit, a făcut această vizită neanunţată la 4 martie pentru a avea o evaluare a misiunii americane care se desfăşoară de aproape opt ani într-o zonă controlată de Forţele Democratice Siriene (FDS), aliate cu SUA, notează news.ro.

FDS, principalul aliat local al coaliţiei conduse de SUA împotriva Statului Islamic, a jucat un rol-cheie în înfrângerea jihadiştilor în întreaga Sirie, dar sprijinul SUA pentru acest grup a fost o sursă de tensiune cu Turcia timp de ani de zile. Turcia consideră Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), vârful de lance al FDS, ca fiind aripa siriană a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie separatistă scoasă în afara legii de Ankara, care le consideră pe ambele drept organizaţii teroriste.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au desemnat, de asemenea, PKK drept grupare teroristă, dar nu şi YPG.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *